Emi


Anyukám hívta fel a figyelmemet, hogy ő elkészítette az Erdélyi Konyha Kalendárium 2012es kiadásából a zebrakockát és bár finom volt, nagyon nehezen lehetett kezelni a lapokat. Megnéztem én is magamnak a receptet, gondoltam na majd én megcsinálom, nem lesz abban hiba. Rá is kerestem a recpetre, sokan elkészítették már, vannak csodaszépek és ilyen kis csunyácskák is mind az enyém. Illéskrisznél állapodtam meg, bízok a receptjeiben, imádom a blogját olvasgatni és annyira gyönyörűen néz ki a zebrakockája. (Utólag rájöttem, hogy a Kalendáriumban ugyancsak az ő receptje és fotója jelent meg :) Köszönet neki!



Hozzávalók:
A lapokhoz:
50 dkg őrölt keksz
5 ek kakaó (édesítetlen)
3 ek eper lekvár
fél üveg rumaoroma
5 dkg vaj
5 ek porcukor
kb 3 dl tej

A krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
1 csomag vaníliás cukor
5 ek porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

A tetjére:
1 tábla étcsoki
2 tk olaj




Elkészítés:
Legelőször a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A tejből, lisztből, vaníliás cukorból és a kókusz feléből sűrű pépet főzünk. Nem kell sokáig főzni, nagyon hamar besűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákavarjuk a cukrot, vajat és a maradék kókuszt. Habosra kavarjuk.
A lapokhoz a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, a tejet folyamatosan adagoljuk hozzá és annyit teszünk bele, amennyitől nyújtható, nem ragacsos masszát kapunk.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb méretű tepsit. A kekszes masszát három egyenlő részre osztjuk, porcukorral meghíntjük a munkaasztalunkat, kinyújtjuk az első adag masszát, tepsi méretűre, majd beleterítjük a tepsibe. A krém felét rákenjük erre a lapra. Kinyújtjuk a második adag masszát is és ráfektetjük a krémre. A maradék krémet elegyengetjük rajta és beterítjük az utolsó lappal.
A csokit megolvasztjuk az olajjal és egyenletesen eloszlatjuk az összerakott sütemény tetején. Hüttőbe tesszük amíg a csoki megdermed, majd szeleteljük.



Igen, a lapok kinyújtásával nekem is akadtak gondjaim. Ragadt is, meg törött is... De nem adtam fel, úgyis kinyújtottam és úgyis megettük :) A kókuszkrém különösen megtetszett, nagyon egyszerű elkészíteni és bíztosra mondhatom, hogy más süteményhez is fogom használni. Még egyszer köszönöm Illéskrisznek. Az ő fotóit nézegetve megjön a kedvem olyan dolgok elkészítéséhez is, amelyekről azt hinném egyébként képtelen vagyok rá. Az eredmény sem lesz elsőre olyan, mint az övé, de... gyakorlat teszi a mestert...

9 Responses
  1. Kati Says:

    Ez fincsi lehet:)


  2. Szofi Says:

    Húúú, épp kókuszkrémet keresek tortához!Szerinted ez a krém tortába is fini lehet?


  3. Emi Says:

    Finom az biztos, de szerintem inkàbb probàld ki először egy valami miniben, hogy megyőződj megfelel!


  4. Tökéletes lett! Örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett is. Én már nagyon rég csináltam,pedig nagyon szeretik az ilyen kekszes finomságokat... :o)


  5. Lilla Seffer Says:

    Annyira jól néz ki, nagyon guszta süti.


  6. gionetta Says:

    Kiválóan néz ki! nagyon finom is lehetett. Ki kell próbálnom! :-))


  7. trollanyu Says:

    Nagyon szép lett, ügyesen megcsináltad:) Nekem mindenféle lapnyújtós sütivel meggyűlik a bajom, de egy ilyen finomságért bármire hajlandó vagyok:)


  8. Gerdi Says:

    Én már készítettem, tudom, mennyire finom! És nem is csúnyácska, sőt!
    Örülök, hogy visszatértél, végignéztem a legutóbbi finomságaidat. Tetszetősek! Én is egyre ritkábban vagyok jelen, mint írás, mint olvasgatás szintjén. Valahogy összement az idő... semmire sem elég, s a kevésbé fontosak maradnak a végére.


  9. marisz57 Says:

    Nem csúnyák a tieid sem! Kedvet csináltál nekem is hozzá!