Emi


Anyukám hívta fel a figyelmemet, hogy ő elkészítette az Erdélyi Konyha Kalendárium 2012es kiadásából a zebrakockát és bár finom volt, nagyon nehezen lehetett kezelni a lapokat. Megnéztem én is magamnak a receptet, gondoltam na majd én megcsinálom, nem lesz abban hiba. Rá is kerestem a recpetre, sokan elkészítették már, vannak csodaszépek és ilyen kis csunyácskák is mind az enyém. Illéskrisznél állapodtam meg, bízok a receptjeiben, imádom a blogját olvasgatni és annyira gyönyörűen néz ki a zebrakockája. (Utólag rájöttem, hogy a Kalendáriumban ugyancsak az ő receptje és fotója jelent meg :) Köszönet neki!



Hozzávalók:
A lapokhoz:
50 dkg őrölt keksz
5 ek kakaó (édesítetlen)
3 ek eper lekvár
fél üveg rumaoroma
5 dkg vaj
5 ek porcukor
kb 3 dl tej

A krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
1 csomag vaníliás cukor
5 ek porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

A tetjére:
1 tábla étcsoki
2 tk olaj




Elkészítés:
Legelőször a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A tejből, lisztből, vaníliás cukorból és a kókusz feléből sűrű pépet főzünk. Nem kell sokáig főzni, nagyon hamar besűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákavarjuk a cukrot, vajat és a maradék kókuszt. Habosra kavarjuk.
A lapokhoz a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, a tejet folyamatosan adagoljuk hozzá és annyit teszünk bele, amennyitől nyújtható, nem ragacsos masszát kapunk.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb méretű tepsit. A kekszes masszát három egyenlő részre osztjuk, porcukorral meghíntjük a munkaasztalunkat, kinyújtjuk az első adag masszát, tepsi méretűre, majd beleterítjük a tepsibe. A krém felét rákenjük erre a lapra. Kinyújtjuk a második adag masszát is és ráfektetjük a krémre. A maradék krémet elegyengetjük rajta és beterítjük az utolsó lappal.
A csokit megolvasztjuk az olajjal és egyenletesen eloszlatjuk az összerakott sütemény tetején. Hüttőbe tesszük amíg a csoki megdermed, majd szeleteljük.



Igen, a lapok kinyújtásával nekem is akadtak gondjaim. Ragadt is, meg törött is... De nem adtam fel, úgyis kinyújtottam és úgyis megettük :) A kókuszkrém különösen megtetszett, nagyon egyszerű elkészíteni és bíztosra mondhatom, hogy más süteményhez is fogom használni. Még egyszer köszönöm Illéskrisznek. Az ő fotóit nézegetve megjön a kedvem olyan dolgok elkészítéséhez is, amelyekről azt hinném egyébként képtelen vagyok rá. Az eredmény sem lesz elsőre olyan, mint az övé, de... gyakorlat teszi a mestert...

9 Responses
  1. Kati Says:

    Ez fincsi lehet:)


  2. Szofi Says:

    Húúú, épp kókuszkrémet keresek tortához!Szerinted ez a krém tortába is fini lehet?


  3. Emi Says:

    Finom az biztos, de szerintem inkàbb probàld ki először egy valami miniben, hogy megyőződj megfelel!


  4. Blogkonyha Says:

    Tökéletes lett! Örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett is. Én már nagyon rég csináltam,pedig nagyon szeretik az ilyen kekszes finomságokat... :o)


  5. Seffer Lilla Says:

    Annyira jól néz ki, nagyon guszta süti.


  6. gionetta Says:

    Kiválóan néz ki! nagyon finom is lehetett. Ki kell próbálnom! :-))


  7. trollanyu Says:

    Nagyon szép lett, ügyesen megcsináltad:) Nekem mindenféle lapnyújtós sütivel meggyűlik a bajom, de egy ilyen finomságért bármire hajlandó vagyok:)


  8. Gerdi Says:

    Én már készítettem, tudom, mennyire finom! És nem is csúnyácska, sőt!
    Örülök, hogy visszatértél, végignéztem a legutóbbi finomságaidat. Tetszetősek! Én is egyre ritkábban vagyok jelen, mint írás, mint olvasgatás szintjén. Valahogy összement az idő... semmire sem elég, s a kevésbé fontosak maradnak a végére.


  9. marisz57 Says:

    Nem csúnyák a tieid sem! Kedvet csináltál nekem is hozzá!