Emi


Eléggé gyakran bámulok gasztro műsorokat a tvben. Ha nem találok semmi kedvemre valót, akkor irány a Food Network. Ott mindent szeretek. Egyik nap Barefoot Contessa, azaz Ina Garten egyszerű, gyors kolbászos tekercset (sausage roll) készített. Rögtön megjegyeztem magamnak és másnap már falatoztuk is. Az övé annyiban különbözött, hogy egy előfőzött hosszú kolbászt használt, egy egész leveles tésztalapba csomagolva, majd kihűlve felszeletelte falatkákra. Nekem viszont kis kolbászkáim voltak, így több kicsi lett belőle.



Hozzávalók:
6 rövid kolbász 
1 csomag leveles tészta
mustár
1 tojás

Elkészítés:
A leveles tésztát 6 részre vágjuk (akkorák legyenek a kolbászok, hogy elférjenek benne). Vékonyan megkenjük a lapokat mustárral, úgy, hogy a széleinél fél cm-t nem kenünk be, itt ragasztjuk majd össze. Ráhelyezzük a kolbászokat, belecsavarjuk a tésztába. A tojást felverjük és egy ecsettel bekenjük a lapok szélét és végét, ott ahol nem kentük be mustárral, hogy leragadjanak és sűlés közben ne nyíljanak szét. A ragasztást alúlra fordítjuk, a végeket lelapítjuk. A tekercs tetejét bevágjuk 2,3 helyen. Lekenjük a felvert tojással, hogy szép fényesek legyenek. Tepsire sorakoztatjuk és 200 fokon kb 25 percet vagy addig sütjük, amíg aranybarnává változik. Salátával, mártogatóssal tálaljuk. Hidegen, melegen, tízórainak, piknikezni, vagy csak délutáni nasinak is tökéletesen megfelel. Gyors, ami fontos szempont.



Nekünk nagyon ízlett, lesz még pont ilyen is, és kipróbálom hosszúban is, amint sikerül hosszú kolbászhoz jutnom. Ez ugyanis nem egyszerű ebben az országban, ahol a kolbász valami teljesen mást jelent, mint otthon... És lesz majd virslis is, mert a spagetti után a férjem kedvence a virsli.
5 Responses
  1. marisz57 Says:

    Ez jó, mert gyorsan készen van, és finom is!


  2. gionetta Says:

    Ezt én is szoktam csinálni, csak én csíkokra vágom a tésztát virslire tekerek sajtot és betekerem a tésztacsíkkal, lekenem tojással és máris sül a finom vacsora. :-))


  3. MJ Says:

    Ez bíz nagyon finom. Még akár virslivel is. :)


  4. trollanyu Says:

    Jófajta kolbásszal nagyon finom:) Persze virslivel is elfogy:) Nálunk is nagyon népszerű.


  5. Emi Says:

    Úgy tünik nem csak nálunk volt sikere, hanem nálatok is vendégeskedik :)