Gyerekkorom óta egyik leggyorsabban összedobható sütinek a kavart tésztát tartom. Majdnem mindig megtalálható minden hozzávaló otthon, akkor is el tudom készíteni, ha nincs kedvem kimozdulni a lakásból. Egyszerű, gyors finomság.
Nemrég anyum jött azzal, hogy kapott egy új kavart tészta receptet, ami sokkal könnyebb, lazább, még finomabb. És igaza volt. Azóta csak ezt a receptet használjuk.

Hozzávalók:
3 tojás
2 bögre cukor
1 bögre olaj
1 bögre tej
3 bögre liszt
1 csomag szalakálé
1 fél cirom reszelt héja

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Mindkettővel külön-külön jól elkavarjuk. Ezután belereszeljük a citromhéjat. A szalakálét egy kevés langyos tejben felfuttatjuk és hozzáöntjük a tésztához. Már csak a liszt maradt hátra, amit beleöntünk a tésztába és jó simára elkavarunk. A tészta 3/4 részét a tepsibe öntjük, a maradékot elkavarjuk egy kanál kakóval és rácsorgassuk a tésztára. Előmelegített sütőben, vigyázva, hogy az alja ne barnuljon nagyon meg (mint az enyém:), készre sütjük. Tetejére porcukrot szórunk és megkínálunk mindenkit vele, aki elérhető!

Szerintem langyosan a legfinomabb. Meghűlve akár lekvárral is remek.
Nemrég anyum jött azzal, hogy kapott egy új kavart tészta receptet, ami sokkal könnyebb, lazább, még finomabb. És igaza volt. Azóta csak ezt a receptet használjuk.
Hozzávalók:
3 tojás
2 bögre cukor
1 bögre olaj
1 bögre tej
3 bögre liszt
1 csomag szalakálé
1 fél cirom reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral jó habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Mindkettővel külön-külön jól elkavarjuk. Ezután belereszeljük a citromhéjat. A szalakálét egy kevés langyos tejben felfuttatjuk és hozzáöntjük a tésztához. Már csak a liszt maradt hátra, amit beleöntünk a tésztába és jó simára elkavarunk. A tészta 3/4 részét a tepsibe öntjük, a maradékot elkavarjuk egy kanál kakóval és rácsorgassuk a tésztára. Előmelegített sütőben, vigyázva, hogy az alja ne barnuljon nagyon meg (mint az enyém:), készre sütjük. Tetejére porcukrot szórunk és megkínálunk mindenkit vele, aki elérhető!
Szerintem langyosan a legfinomabb. Meghűlve akár lekvárral is remek.
Kérlek nézz be hozzám, van számodra egy meglepetésem!
Üdv,
Kutya és Konyha
Itt találod:
http://kutyaeskonyha.blogspot.com/2011/01/ujabb-dijat-kaptam-de-ezuttal-mas.html