Emi
Hogy legyen leves is. Nem is akármilyen ám! Tavaszias... és ráadásul mérgesen zöld:)

Hozzávalók: 2 személyre
1 csomag friss spenótlevél
2 dl tej
0,5 dl tejszín
1 cikk fokhagyma
só, bors



A spenótot enyhe sós vízben pár percig fözzük. Nem szükséges szétfőzni, egyrészt mert úgyis megy a turmixgépbe, másrészt... minek kifőzni belőle mindent ami jó! Leszűrjük és a fokhagymával együtt összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a tejet és azzal is összedolgozzuk. Egy edénybe töltjük, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, kicsit összeforraljuk. Tányérra töltjük, pirított kenyérkockákkal megszórjuk és melegen fogyasztjuk.
Krémes, selymes, nagyon fokhagymás. Meglepő, nem is értem egyetlen cikk fokhagyma hogy tudott ennyire erős ízt adni. Talán mert turmixoltam??

7 Responses
  1. Édeskonyha Says:

    Ez jó lehet! :) Csak nemtom ki enné meg a családban rajtam kívül. Közvéleménykutatást kell tartanom...


  2. Lilla Says:

    Emi, nálunk pontosan így készül a spenótfőzelék, annyi különbséggel, hogy az elején egy ek. liszt, és 1 ek. olajból készül hozzá rántás. Nagyon szeretem, a képed alapján meg is kívántam!


  3. trollanyu Says:

    Nagyon finom leves,igazi tavaszi színben pompázik:)Minden zöldségfélét szeretek, de az egyik legkedvencebb a spenót, tejszínesen, fokhagymásan, isteni:)


  4. Emi Says:

    Édeskonyha, megértem a kétkedésed, ritka ahol népszerű a spenót:) De legalább magadnak, kis kényeztetés:))

    Lilla, a főzeléket is szeretem, egy ideje:) Jön a tavasz... spenót idény...

    Trollanyu, isteni is, meg egészséges is. És szerintem fejben dől el, hogy szeretjük vagy nem!


  5. Szofi Says:

    Emi, a hozzávalóknál kétszer szerepel a tejszín, az elkészítésben meg tejről is szó van!!Melyikből mennyi??:)


  6. Emi Says:

    Szofi, köszi az észervételt, javítva!


  7. Beastie Says:

    hát ez szuper, nagyon tetszik, épp vettünk egy kg spenótot, 25 dkg-ból már lett spenótos krumplis gratin, a mardaékból pedig - GYorsan krém leves. Nagyon köszi!