Emi
Jacket potato avagy kabátos krumpli. Ugyancsak népszerű étel az angol világban. Óriási krumpli, héjában sülve, középen meghasítva és megtöltve akármivel. Akár babbal is. Nem, azt még nem kóstoltam, de fogom:)



Mi is szeretjük, de megvan a mi saját verziónk rá. A krumplikat alaposan megmossuk, és mehetnek is a 220 fokos sütőbe. Csak úgy, a rácsra. Régen otthon nagymamám csak úgy bedobálta őket a fatüzelésű kályha sütőjébe, majd időnként a "haroggal" megmozgatta.
A kruplik méretétől függően 45 perc, 1 óra alatt kívül ropogósra, belül omlósra sül. Tányérra szedjük, vigyázva, hogy nagyon ne égessen meg ( nekem mindig sikerül megégetni a kezem:), széttépkedjük darabokba. Szétterítjük a tányéron, megsózzuk, reszelt sajttal jól megszórjuk, joghurttal vagy tejföllel leöntjük és már mehet is a bendőbe.
Nincs sok munka vele, igaz a sülés ideje miatt nem annyira gyors és vacsorára nem is a legkönnyebb kategóriába tartozik, de ha nem tömjük robbanásig magunkat, akkor csodás eledel. Amúgy is, nekem mindennel jühet a héjában sült krumpli: tejjel, vajjal, margarinnal, sajttal, sajtkrémmel, hagymával... Nagymamánál túró, vöröshagyma, tej volt a menüben. A mi verziónk sem elhanyagolandó, de az övé az eredeti és akármikor megenném ma is!

8 Responses
  1. teller-cake Says:

    Hiába, a nagymamák receptjeinél nincs jobb a világon! :-)


  2. trollanyu Says:

    Az én nagyszüleim is ugyanígy készítették a héjában sült krumplit:)A fiúk szeretik babbal,én inkább zöldségekkel:)


  3. Lilla Says:

    Nagyon szeretem a héjában sült krumplit, most meg is kívántam!


  4. Panna Says:

    Amilyen egyszerű, olyan finom :)


  5. Kati Says:

    Imádjuk, mi vajjal és hagymával, no meg tejföllel eszzük:)


  6. Kedves Emi!

    A Blogkóstoló 2. fordulójában a házigazda, azaz az én blogomat kaptad :) >> http://afraasutode.blogspot.com.es/

    Jó játékot!

    Határidő: ápr.18.


  7. Erika Says:

    Én is szeretem és itt szoktam rá én is,hogy héjában egyem. Gyakran készítünk köretnek, vagy sajttal megszórva. Vagy volt,hogy tonhalat, újhagymát és túrót töltöttem bele. Az is finom volt.


  8. Emi Says:

    Teller-cake, nagyon igazad van! Van mit tanulnunk tőlük. Bár hiába főzöm ugyanazt, az övé úgyis más:))

    Trollanyu, ki kell próbálnom babbal, egyre kiváncsibb vagyok:)

    Lilla, nálunk gyakori vendég amióta Angliában élünk. Otthon nagyon ritkán ettünk.

    Panna, ismét az egyszerű és finom:)

    Kati, azt a változatot is nagyon szeretem. De melyiket nem??:)

    Erika, én is itt tettem rendszeressé. Ez a tonhalas verzió nagyon tetszik. Ki fogom próbálni!