Hozzávalók:
6 rövid kolbász
1 csomag leveles tészta
mustár
1 tojás
Elkészítés:
A leveles tésztát 6 részre vágjuk (akkorák legyenek a kolbászok, hogy elférjenek benne). Vékonyan megkenjük a lapokat mustárral, úgy, hogy a széleinél fél cm-t nem kenünk be, itt ragasztjuk majd össze. Ráhelyezzük a kolbászokat, belecsavarjuk a tésztába. A tojást felverjük és egy ecsettel bekenjük a lapok szélét és végét, ott ahol nem kentük be mustárral, hogy leragadjanak és sűlés közben ne nyíljanak szét. A ragasztást alúlra fordítjuk, a végeket lelapítjuk. A tekercs tetejét bevágjuk 2,3 helyen. Lekenjük a felvert tojással, hogy szép fényesek legyenek. Tepsire sorakoztatjuk és 200 fokon kb 25 percet vagy addig sütjük, amíg aranybarnává változik. Salátával, mártogatóssal tálaljuk. Hidegen, melegen, tízórainak, piknikezni, vagy csak délutáni nasinak is tökéletesen megfelel. Gyors, ami fontos szempont.
Nekünk nagyon ízlett, lesz még pont ilyen is, és kipróbálom hosszúban is, amint sikerül hosszú kolbászhoz jutnom. Ez ugyanis nem egyszerű ebben az országban, ahol a kolbász valami teljesen mást jelent, mint otthon... És lesz majd virslis is, mert a spagetti után a férjem kedvence a virsli.
Ez jó, mert gyorsan készen van, és finom is!
Ezt én is szoktam csinálni, csak én csíkokra vágom a tésztát virslire tekerek sajtot és betekerem a tésztacsíkkal, lekenem tojással és máris sül a finom vacsora. :-))
Ez bíz nagyon finom. Még akár virslivel is. :)
Jófajta kolbásszal nagyon finom:) Persze virslivel is elfogy:) Nálunk is nagyon népszerű.
Úgy tünik nem csak nálunk volt sikere, hanem nálatok is vendégeskedik :)