Emi
Ritkán készül nálunk, valahogy még nem találtam meg a tökéletes tölteléket. Mindig kisérletezek vele, de... még most sem. Nem azt mondom, hogy nem jó, csak, hogy nem az igazi, nem az amire én vágyok. Azért szerettük és a tervezett 2 darabot bizony megtoldottam még eggyel... és még eggyel:)

 

Hozzávalók: 2 személyre
5 közepes krumpli
20 dkg őrölt pulykahús
1 tojás
fokhagymapor
só, bors, paprika
petrezselyemzöld
reszelt sajt


A krumplikat megpucoljuk, kétfele vágjuk és kiskanállal lyukat vájunk a közepébe. Sóval, borssal és paprikával megfűszerezzük. A húshoz adjuk a tojást és a fűszereket, összegyúrjuk és megtöltjük a krumplikat vele. Reszelt sajttal leszórjuk és 220 fokon addig sütjük, amíg a krumpli puha lesz és kezd pirulni.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Nálunk a krumplik saláta ágyra feküdtek amit az újonnan felfedezett Le Roulé sajttal tarkítottam. Erről a sajtról el kell mondanom, hogy egyszerűen imádnivaló! nem is értem eddig hol bújkált előlem. Krémes, fokhagymás, zöldfűszeres sajt. Amint eszembe jut lefotózom és beteszem ide a képet.

10 Responses
  1. Gabriella Says:

    Én imádom a töltött krumplit, nekem bizony ez jöhetne! A férjem nem szereti, emiatt nálunk is igen ritkán készül (sajnos).


  2. Kati Says:

    Guszták, én is a tökéletes tölteléket keresem, valahogy úgyképzelem, hogy füstölt sonka gombával, sok sok sajttal:)


  3. Éva Says:

    Nagyon guszták és finom lehetett! Hússal nem annyira szoktam tölteni mint inkább főtt tojás fölvágott sajt,tejföl.A krumplit héjában megfőzöm és úgy a többi művelet.Gombával is finom, egyszer talán csináltam pörkölt maradékot vágtam össze és úgy töltöttem meg az is finom


  4. Lilla Says:

    Én is nagyon szeretem a töltött krumplit, de olyan ritkán készítek, nagyon tetszik!


  5. Erika Says:

    Még sosem csináltam ilyesmit, vagyis talán egyszer tonhallal meg túróval...finom lehet az biztos!:)


  6. gionetta Says:

    Jó ez! Jól hangzik, én biztosan nagyon sokat ettem volna belőle! ;-)


  7. trollanyu Says:

    Nagyon jól néz ki tényleg, én nem szoktam készíteni, mert olyan macerás 5 emberre elkészíteni, akkor már inkább a sima héjában sült krumpli:)


  8. Gerdi Says:

    Mi nagyon szeretjük! Hasonlóan szoktam, csak sajt és tejföl is kerül bele, illetve rá. De így is zokszó nélkül megenném!


  9. Emi Says:

    Gabriella, sajnos így van ez, amikor valamit a férfi nem szeret, akkor lemondunk róla. Pedig ez nem helyes!:))

    Kati, jó ötlet, nekem is megtetszett a te elképzelt tölteléked:)

    Éva, biztos vagzok benne, hogy gombával nagyon finom! Hisz nekünk a gomba nagy kedvenc:)

    Lilla, akárcsak én:)

    Erika, hmm... tonhallal sem lehet rossz!

    Gionetta, örülök, hogy tetszik! Jól eteti magát:)

    Trollanyu, tényleg macerás sok emberre. Elkezdtem számolgatni...:)) A sima héjában sült krumplit én sokkal jobban imádom!!!

    Gerdi, úgy is fincsi lehet. Nem is értem a tejföl miért nem jutott eszembe...


  10. Panna Says:

    Guszta, nekem így salátával jöhetne is :)