EmiMost már ténylegesen és végleg elteltek az ünnepek. Bár nekünk még máig tartott a "munkanélküliség". Most meg itt a hétvége, ami semmi különbséget nem mutat az elmúlt néhány héthez képest. Legfennebb annyit, hogy egyre gyakrabban jut eszembe, hogy hétfőtől vissza a mindennapokba és a korán kelésbe. Csodás ünnepeink voltak és majdnem egy hónap lazítás. Alig dolgoztam valamit:) Ha ünnepek legyenek ünnepek. Hát nem imádnivaló a munkám? Vagy inkább a főnökeim.

Még tartozok a szilveszteri beszámolóval, természetesen gasztro téren. Ha Karácsony szép volt és jól telt, akkor Szilveszter fenomenális volt. Remek minden téren. A hangulat, az emberek, a kaja, pia... Méltó kezdése az évnek és bízok benne, hogy az egész év ilyen lesz számunkra. Hisz nagy események elé nézünk ebben az évben. Év közepén családnevet váltok és minden ami ezzel jár. Na de előtte vissza a Szilveszterhez. 

Ismét roskadásig telve voltak az asztalok és úgy érzem, hogy az étvágyunk is jobb volt ez alkalommal. A bevált mindenki visz otthonról valamit megoldást alkalmaztuk és jobb nem is lehetett voltna. Csak azzal volt probléma, hogy annyi minden volt, hogy nem volt hely a pocimban mindent megkóstolni:)

Mivel Karácsonyra    hideg felvágottakat, tekercseket készítettem, ezuttal bagettfalatok mellett döntöttem. Szilveszterre praktikusnak találtam. 4 féle falatka készült:

Füstölt lazackrémes falat:
felaprózott füstölt lazac
sajtkrém
tejföl
bors
Tonhalkrémes falat:
tonhalkonzerv
kukorica
majonéz
tejföl
bors
citromlé
Májkrémes falat:
májpástétom
főtt tojás
vaj
tejföl
mustár
zöldhagyma
só, bors
Parasztos falat:
szalonna
juhtúró
vaj
lilahagyma
pirospaprikaEzen kívül az asztalon ilyen finomságok voltak:

A csibék nagyon nagy alakítás volt, finomak és annyira édesek:) Az asztali dekoráció ismét csak csodálatos volt. Köszönet érte Bettynek. El voltunk kényeztetve. Újra nagyon kitett magáért!


Végül pedig egy vidám, bohókás pillanatkép rólunk, hogy lássátok mennyire jól éreztem magam. Kb egész éjjel ekkora volt a mosoly az arcomon:)


Minden kedves olvasómnak kívánok egy nagyon boldog és sokkal jobb, szebb, sikeresebb és gasztronómiai élményekben gazdag Új Évet. Süssünk, főzzünk sokat idén is, legyen tele a hüttőnk, kamránk minden jóval!
Nálam most ismét teljes gőzzel tör be a munka mellett az esküvőszervezés, na meg az izgalom, hogy március végén megyünk haza, természetesen esküvőt szervezni, de a jó hír, hogy Húsvétot is otthon töltjük. Hű de sok van még addig, de... kell a cél, ami fele haladni:) Ha nem jövök bejegyzéssel az a fennt említett okok miatt van, de nem úntam meg főzni és igyekezni fogok! Na meg persze követlek titeket, blogon és Facebookon egyaránt.
4 Responses
 1. Gabriella Says:

  Hu, jó sok finomság volt a szilveszteri asztalotokon... :P


 2. gionetta Says:

  Ennyi klassz kaját! Ezek szerint Angliában ünnepeltetek!

  Az esküvőszervezés nem egyszerű feladat, bár, ha belegondolok, hogy a ruhapróbát lerendeztem 1 óra hossza alatt+ cipővásárlás, kajarendelés fél óra, megbeszélés a pappal, fél óra. Mindenkit telefonon hívtunk meg, zene az nem volt, de helyette keresztelőt is tartottunk egy füst alatt. Akkor nagyon ügyesek voltunk, ugye? Persze a tesóim esküvői nem voltak ennyire gyors szervezésűek. Igaz nálunk csak 30 ember volt a többieknél meg 200. :-)) Remélem Ti is ilyen szép számban ünnepeltek majd! :-))


 3. Panna Says:

  Sok finom falat került ismét az asztalotokra! :) A csibék tényleg jópofák! :) Nagyon boldog új évet kívánok Nektek, na meg örömteli készülődést a nagy napra! ;)


 4. Emi Says:

  Gabriella, igen, tényleg gazdag asztalunk volt!

  Gionetta, ti tényleg ügyesek voltatok a szervezésben :) Nálunk nem megy ilyen egyszerűen, nekem minden apró dolgot részletesen ki kell dolgozni, mert ilyen vagyok én :) Majd meglássuk mi lesz az eredménye...

  Panna, köszönöm a jókívánságokat!