Jacket potato avagy kabátos krumpli. Ugyancsak népszerű étel az angol világban. Óriási krumpli, héjában sülve, középen meghasítva és megtöltve akármivel. Akár babbal is. Nem, azt még nem kóstoltam, de fogom:)
Mi is szeretjük, de megvan a mi saját verziónk rá. A krumplikat alaposan megmossuk, és mehetnek is a 220 fokos sütőbe. Csak úgy, a rácsra. Régen otthon nagymamám csak úgy bedobálta őket a fatüzelésű kályha sütőjébe, majd időnként a "haroggal" megmozgatta.
A kruplik méretétől függően 45 perc, 1 óra alatt kívül ropogósra, belül omlósra sül. Tányérra szedjük, vigyázva, hogy nagyon ne égessen meg ( nekem mindig sikerül megégetni a kezem:), széttépkedjük darabokba. Szétterítjük a tányéron, megsózzuk, reszelt sajttal jól megszórjuk, joghurttal vagy tejföllel leöntjük és már mehet is a bendőbe.
Nincs sok munka vele, igaz a sülés ideje miatt nem annyira gyors és vacsorára nem is a legkönnyebb kategóriába tartozik, de ha nem tömjük robbanásig magunkat, akkor csodás eledel. Amúgy is, nekem mindennel jühet a héjában sült krumpli: tejjel, vajjal, margarinnal, sajttal, sajtkrémmel, hagymával... Nagymamánál túró, vöröshagyma, tej volt a menüben. A mi verziónk sem elhanyagolandó, de az övé az eredeti és akármikor megenném ma is!
Mi is szeretjük, de megvan a mi saját verziónk rá. A krumplikat alaposan megmossuk, és mehetnek is a 220 fokos sütőbe. Csak úgy, a rácsra. Régen otthon nagymamám csak úgy bedobálta őket a fatüzelésű kályha sütőjébe, majd időnként a "haroggal" megmozgatta.
A kruplik méretétől függően 45 perc, 1 óra alatt kívül ropogósra, belül omlósra sül. Tányérra szedjük, vigyázva, hogy nagyon ne égessen meg ( nekem mindig sikerül megégetni a kezem:), széttépkedjük darabokba. Szétterítjük a tányéron, megsózzuk, reszelt sajttal jól megszórjuk, joghurttal vagy tejföllel leöntjük és már mehet is a bendőbe.
Nincs sok munka vele, igaz a sülés ideje miatt nem annyira gyors és vacsorára nem is a legkönnyebb kategóriába tartozik, de ha nem tömjük robbanásig magunkat, akkor csodás eledel. Amúgy is, nekem mindennel jühet a héjában sült krumpli: tejjel, vajjal, margarinnal, sajttal, sajtkrémmel, hagymával... Nagymamánál túró, vöröshagyma, tej volt a menüben. A mi verziónk sem elhanyagolandó, de az övé az eredeti és akármikor megenném ma is!
Hiába, a nagymamák receptjeinél nincs jobb a világon! :-)
Az én nagyszüleim is ugyanígy készítették a héjában sült krumplit:)A fiúk szeretik babbal,én inkább zöldségekkel:)
Nagyon szeretem a héjában sült krumplit, most meg is kívántam!
Amilyen egyszerű, olyan finom :)
Imádjuk, mi vajjal és hagymával, no meg tejföllel eszzük:)
Kedves Emi!
A Blogkóstoló 2. fordulójában a házigazda, azaz az én blogomat kaptad :) >> http://afraasutode.blogspot.com.es/
Jó játékot!
Határidő: ápr.18.
Én is szeretem és itt szoktam rá én is,hogy héjában egyem. Gyakran készítünk köretnek, vagy sajttal megszórva. Vagy volt,hogy tonhalat, újhagymát és túrót töltöttem bele. Az is finom volt.
Teller-cake, nagyon igazad van! Van mit tanulnunk tőlük. Bár hiába főzöm ugyanazt, az övé úgyis más:))
Trollanyu, ki kell próbálnom babbal, egyre kiváncsibb vagyok:)
Lilla, nálunk gyakori vendég amióta Angliában élünk. Otthon nagyon ritkán ettünk.
Panna, ismét az egyszerű és finom:)
Kati, azt a változatot is nagyon szeretem. De melyiket nem??:)
Erika, én is itt tettem rendszeressé. Ez a tonhalas verzió nagyon tetszik. Ki fogom próbálni!