Tőlem megszokott gyorsasággal és mértékekkel itt van ismét egy leves. Ez olyan amikor este beesünk az ajtón, valamit enni kellene, gyomrunk a levest kéri, benézünk a hüttőbe és már tányérba is töltjük.
Hozzávalók: 2 személyre
2 marék fagyasztott vegyeszöldség (kukorica, zöldbab, sárgarépa, zöldborsó)
1 leveskocka
2 virsli
1 marék reszelt sajt
só, bors, petrezselyemzöld
tejföl
A zöldséget kevés olajon megfuttatjuk, majd bőségesen felöntjük vízzel, amennyit gondolunk, hogy kettőnknek elég:) Beledobjuk a leveskockát, amiről tudjuk, hogy nem jó, de időnként bizony megoldás. Sóval óvatosan, mert a kocka is tartalmaz. Borsot ízlés szerint. És addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a sajtot és addig kavarjuk, amíg elolvad. Már amennyire. És nem marad az egész a kanálon, ami a fotón nagyon jól látszik. De nem baj, egyáltalán nem bántja konyhafőnöki büszkeségemet sőt arra emlékeztet, amikor otthon régen túrós pityókalevest ettünk. A tányér aljára ment a túró, rá a forró leves, ami nyúlt, ragadt, de az volt a legfinomabb:)
Tejföllel ízesítjük és melegen bekanalazzuk, esetleg pirítóssal. Könnyű kis vacsora, jólesik időnként a meleg leveske. Nem mindig kell, de van amikor kivételesen követelik a bentlakók.
Hozzávalók: 2 személyre
2 marék fagyasztott vegyeszöldség (kukorica, zöldbab, sárgarépa, zöldborsó)
1 leveskocka
2 virsli
1 marék reszelt sajt
só, bors, petrezselyemzöld
tejföl
A zöldséget kevés olajon megfuttatjuk, majd bőségesen felöntjük vízzel, amennyit gondolunk, hogy kettőnknek elég:) Beledobjuk a leveskockát, amiről tudjuk, hogy nem jó, de időnként bizony megoldás. Sóval óvatosan, mert a kocka is tartalmaz. Borsot ízlés szerint. És addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a sajtot és addig kavarjuk, amíg elolvad. Már amennyire. És nem marad az egész a kanálon, ami a fotón nagyon jól látszik. De nem baj, egyáltalán nem bántja konyhafőnöki büszkeségemet sőt arra emlékeztet, amikor otthon régen túrós pityókalevest ettünk. A tányér aljára ment a túró, rá a forró leves, ami nyúlt, ragadt, de az volt a legfinomabb:)
Tejföllel ízesítjük és melegen bekanalazzuk, esetleg pirítóssal. Könnyű kis vacsora, jólesik időnként a meleg leveske. Nem mindig kell, de van amikor kivételesen követelik a bentlakók.
Én nem is tudok meglenni leves nélkül, rögtön megérzi a belügyminiszter:)
Az utóbbi időben nagyon megszerettem én is leveseket! A túrós pityókaleves receptet nem teszed fel valamikor? ;-)
Jaj nagyon guszta, most bekanalaznék én is egy tányérral:)
Jó kis leves, most igazán jöhetne belőle...:)
Kati, nekem is minden napra jól jönne, főleg mostanában, de hát azt el is kell készjteni. Az meg nem megy minden nap:)
Zsuzsa sórra kerjtem a túrós pityókalevest, ha érdekel!
Szofi, köszi! Megkjnállak egy tányérkányival, ha annyira kívánod:)
Lilla, köszi! Hát akkor megy belőle:) Figyelj ne szalaszd el!:)
Nagyon guszta ez a leves, egy tányérkával akár most is meg tudnék enni belőle :)