Avagy garnéla pie. A pie az ugy-e pite, de ebben a formában nem igazán találó a fordítás. Viszont ha azt mondom sheperds pie, fish pie, fishermens pie, cottage pie, ezek nagyrészéről mindenki hallott és van sejtelme, hogy miért is nem pite.
Az én első fish pie-om, első garnélámmal... naaaagy kockázat volt. Már úgy kezdtem neki, hogy ezt vagy megesszük vagy megy a kukába. Féltem a garnélától (ahogy minden vízben élő ennivalótól:), mert egyszer megkóstoltam, de nagyon elriadtam tőle. Ahogy ropogott a fogaim között... nekem nem jött be. Azért adtam neki még egy esélyt, mert most épp a "minden újat kipróbálok" kórszakomat élem. És hát a garnéla, az nem maradhat ki ebből.
A krumpliból csak tejjel pürét készítünk, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tejet odatesszük forrni, beletesszük a babérlevelet, fokhagyacikket, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Amikor felfőtt hozzáadjuk a garnélát és attól függően, hogy milyen, főni hagyjuk. Nekem fagyasztott, előfőzött volt, így kb 5 percig főztem. Ezután kiszedjük a tejből. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát és megpároljuk. Hozzáöntjük a fűszeres tejet. A kukorica keményítőt elkavarjuk egy kevés tejjel és beleöntjük a többi tejbe. Állandó kavargatás mellett besűrűsítjük. Belekavarjuk a szószba mustárt és a garnélát. Egy tűzálló tálba öntjük az egészet és addg hagyjuk, amíg kezd kicsit "bőrösödni". Ezután rásimítjuk a pürét és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Hogy mennyire szerettem? Nem lett a kedvencem. A garnéla szerintem ezután is kimarad a repertoárból. Az ilyen fajta "pie"-okat viszont még fogom próbálgatni!
Az én első fish pie-om, első garnélámmal... naaaagy kockázat volt. Már úgy kezdtem neki, hogy ezt vagy megesszük vagy megy a kukába. Féltem a garnélától (ahogy minden vízben élő ennivalótól:), mert egyszer megkóstoltam, de nagyon elriadtam tőle. Ahogy ropogott a fogaim között... nekem nem jött be. Azért adtam neki még egy esélyt, mert most épp a "minden újat kipróbálok" kórszakomat élem. És hát a garnéla, az nem maradhat ki ebből.
Hozzávalók: 2 személyre
4-5 db nagyobb krumpli
3 dl tej
25 dkg garnéla
1 hagyma
1 cikk fokhagyma
2 babérlevél
őrölt szerecsendió, só, bors
2 dkg vaj
1 kanál cukorica keményítő
1 kiskanál mustár
4-5 db nagyobb krumpli
3 dl tej
25 dkg garnéla
1 hagyma
1 cikk fokhagyma
2 babérlevél
őrölt szerecsendió, só, bors
2 dkg vaj
1 kanál cukorica keményítő
1 kiskanál mustár
A krumpliból csak tejjel pürét készítünk, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tejet odatesszük forrni, beletesszük a babérlevelet, fokhagyacikket, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Amikor felfőtt hozzáadjuk a garnélát és attól függően, hogy milyen, főni hagyjuk. Nekem fagyasztott, előfőzött volt, így kb 5 percig főztem. Ezután kiszedjük a tejből. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát és megpároljuk. Hozzáöntjük a fűszeres tejet. A kukorica keményítőt elkavarjuk egy kevés tejjel és beleöntjük a többi tejbe. Állandó kavargatás mellett besűrűsítjük. Belekavarjuk a szószba mustárt és a garnélát. Egy tűzálló tálba öntjük az egészet és addg hagyjuk, amíg kezd kicsit "bőrösödni". Ezután rásimítjuk a pürét és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Hogy mennyire szerettem? Nem lett a kedvencem. A garnéla szerintem ezután is kimarad a repertoárból. Az ilyen fajta "pie"-okat viszont még fogom próbálgatni!
Az alapötlet nagyon tetszik, azt hiszem a garnéla nálam olyan mint a gomba, még hozzányúlás is nehezemre esik. A pie-t viszont alkalmazni fogom, szuper!
Nekem tetszik, én nagyon szeretem a garnélát!!! Hasonló halas pitét már én is csináltam, de afrikai harcsával, és gombával.
Szerintem is jól néz ki, biztos finom lett. Próbáld ki lazaccal pl. hátha úgy jobban bejön az íze. Korábban készítettem klasszikus sheperd's pie-t az elég finom lett. Jók ezek a pie-ok.
Nem lett ennek baja Emi, biztos remek íze volt. Hallal talán jobban ízlik majd ;-)
Hát szerintem finom lhetett, én nagyon szeretem a garnélát is:) Skóciában sok ilyen pitét ettem, itt sajnos rajtam kívül más nem vevő rá:)
Lilla, nem szereted a gombát??? Nálunk ki nem fogy a hüttőből!
Gizi, finom ez a pie, csak a garnélával volt bajom. Biztos finom volt a halakkal.
Erika, az tuti, hogy lazaccal jobban bejönne! Majd lesz még próba.
Anazar, tényleg nem lett baja, csak ahogy a garnéla ropogott a fogaim között... az nem jött be:) Mert azt sem mondhatom, hogy az íze miatt!
Trollanyu, aki szereti a garnélát, annak tuti, hogy finom volt:) Az nagy probléma, ha valamit szeretünk, de mivel más nem vevő rá, inkább kihagyjuk!