Lisztmentes, tojásmentes, tejmentes, stbmentes ételek, sütemények. Miért? Az egészségünkért. Akinek valamilyen allergiája van, az érthető is, nálunk, többieknél meg... mindenkinek van magyarázata rá. Én nem vagyok nagy rajongója a "menteseknek". Az igaziakat szeretem:) Mégis belevágtam ebbe a lisztmentes csokitortába, mert megtetszett.
Alchrinél láttam meg, kicsit alakítottam rajta, nem is lett olyan mint az övé. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogyott el nagyon hamar, hanem látványra nem olyan és látszólag állagban sem. Az enyém inkább krémes, pudingos lett.
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral és a sóval. A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a darabokra tört csokit és kavargatva felolvasztjuk. Óvatosan összevegyítjük a tojásos és a csokis masszát. Elkavarjuk benne a rumaromát, a sütőport és a kukoricakeményítőt.
A sütőforma alját kibéleljük méretre vágott sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. Beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megszórjuk kakaóval és akár melegen, akár hidegen fogyasztjuk.
Csokiszósszal lett volna az igazi, de idő hiányában nálunk lemon curd került mellé. Ahogy a meleg sütivel olvadozott... hm, bizony meg lehetett enni.
Alchrinél láttam meg, kicsit alakítottam rajta, nem is lett olyan mint az övé. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogyott el nagyon hamar, hanem látványra nem olyan és látszólag állagban sem. Az enyém inkább krémes, pudingos lett.
Hozzávalók: 20 cm-es formához
1 dl tejszín
17,5 dkg tejcsoki
3 tojás
2 kanál cukor
csipetnyi só
1 kanál rumaroma
csipetnyi sütőpor
1 kanál kukoricakeményítő
1 dl tejszín
17,5 dkg tejcsoki
3 tojás
2 kanál cukor
csipetnyi só
1 kanál rumaroma
csipetnyi sütőpor
1 kanál kukoricakeményítő
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral és a sóval. A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a darabokra tört csokit és kavargatva felolvasztjuk. Óvatosan összevegyítjük a tojásos és a csokis masszát. Elkavarjuk benne a rumaromát, a sütőport és a kukoricakeményítőt.
A sütőforma alját kibéleljük méretre vágott sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. Beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megszórjuk kakaóval és akár melegen, akár hidegen fogyasztjuk.
Csokiszósszal lett volna az igazi, de idő hiányában nálunk lemon curd került mellé. Ahogy a meleg sütivel olvadozott... hm, bizony meg lehetett enni.
Hát bizony én is megtudnám most enni. Nagyon guszta!
Azért jöhetne nekem is pár szelet, mert nagyon guszta lett!
De jó! Nagyon fincsi lehet! Na meg külön tetszik, hogy nem kell bele liszt!
Finomnak néz ki, ritkén de szoktam lisztmentes sütiket készíteni, meglepően finomak:)
Éva, köszi!
Lilla, neked is! Egy desszertnek tényleg csodás.
Panna, most próbálkoztam először lisztmentessel. És egész jó lett.
Trollanyu, finom is volt, különleges liszt nélkül. Már csak maga a tudat is...
Nagyon finom lehet ez a csokis torta,jó krémes!!Most mielőtt elmegyek aludni,szívesen megennék egy rendes szeletet!