Lazacot eddig csak nyers, füstölt formában ettem, ami igencsak ízletes volt, bár nem értem a fennhéjázó lazacmániásokat, akiknek annyira előkelő ez az eledel. Nekem kicsit hajazott az íze a füstölt sonkáéra:)) Rengeteg sült lazacos recepttel találkozok és el sem tudtam képzelni milyen lehet, mi benne annyira különleges és drága. Szóval elkerülhetetlen volt kipróbálni.
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, olivaolajjal bekenjük és citromlével lecsepegtetjük. Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 30 percet sütjük.
A brokkoli és karfiol rózsákatnéhány percig sós vízben pároljuk, majd leszűrjük. Egy edénybe felforrósítjuk a vajat, beletesszük a kukoricát, a zöldborsót, megsózzuk és néhány percig pároljuk. Ezután óvatosan belekavarjuk a brokkoli-karfiolt is és összepároljuk.
Én fokhagymás-korianderes naan kenyeret adtam hozzá.
Kijelentem, hogy a fóliában sült lazac mennyei! Puha, omlós és az az íz... semmihez sem hasonlítható. Hm, talán át kellene gondolnom a bevezetőben írtakat? Lesz még a lazac vendég minálunk:)
Hozzávalók: 2 személyre
2 szelet lazacfilé
olivaolaj
citromlé
só
bors
fél doboz kukorica
1 marék fagyasztott zöldborsó
5-6 brokkoli és karfiolrózsa vegyesen
2 evőkanál vaj
2 szelet lazacfilé
olivaolaj
citromlé
só
bors
fél doboz kukorica
1 marék fagyasztott zöldborsó
5-6 brokkoli és karfiolrózsa vegyesen
2 evőkanál vaj
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, olivaolajjal bekenjük és citromlével lecsepegtetjük. Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 30 percet sütjük.
A brokkoli és karfiol rózsákatnéhány percig sós vízben pároljuk, majd leszűrjük. Egy edénybe felforrósítjuk a vajat, beletesszük a kukoricát, a zöldborsót, megsózzuk és néhány percig pároljuk. Ezután óvatosan belekavarjuk a brokkoli-karfiolt is és összepároljuk.
Én fokhagymás-korianderes naan kenyeret adtam hozzá.
Kijelentem, hogy a fóliában sült lazac mennyei! Puha, omlós és az az íz... semmihez sem hasonlítható. Hm, talán át kellene gondolnom a bevezetőben írtakat? Lesz még a lazac vendég minálunk:)
Éljen a lazac!!
Nagyon guszta! El is hiszem hogy nagyon finom volt!
Imádom, mindig mindenkor:) Először én is Angliában ettem lazacot, azóta a rabja lettem.
Csatlakozom az elöttem szólókhoz. Egyszerű és milyen finom hal és recept!
Nagyon guszta, és semmi kétségem hogy isteni finom volt!! Az utolsó mondataidon jót mosolyogtam.:))) Látom Te is örök barátságot kötöttél a lazaccal.
Ez is imádnám! Nagyon guszta. :)
Anazar, éljeeen!
Éva, köszi, tényleg az volt!
Trollanyu, raboskodni ilyen körülmények között jóóó:))
Erika, bizony, jólesik időnként a könnyű és finom. Főleg ha lazac:)
Gizi, köszi, kétségtelen, ez egy nagy barátság kezdete volt:)
Petra, köszi! Mondom én, és nem csak én, a lazac csodás!!!