Igazi, belevaló háziasszonyokkal ellentétben én gyakran fordulok, gyors esetleg félkész megoldásokhoz. Tudom, nem szép, nem is dicsekszek vele, de ez vagyok én. Időnként lusta, de mégis a finomra vágyó. Vagy félek, hogy ha magam fogok neki, lehet nem sikerül és akkor csak a csalódás, ami elveszi a kedvem. Ilyen ez a rétestészta is. Megláttam, megvettem, nem tudtam mi fog belőle készülni. Ott is állt egy ideig a hüttőben, míg megszületett a nem nagy gondolkodást igénylő ötlet: almás rétes. Aztán valami több.
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük fél pohárnyi vízzel és a cukorral addig pároljuk, amíg kezd megpuhulni és a leve elpárolgott. Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk a fahéjjal, összekavarjuk a szőlőszemekkel és hagyjuk langyosra hűlni.
A réteslapot sütőpapírral bélelt tepsire kiterítjük, közepére, vagy kicsit egyik a széle felé ráhalmozzuk az almát. Nekem maradék volt a nyárigyümölcs püré, fel akartam valamire használni, gondoltam kicsit feldobja a rétest, így az alma tetejére raktam, ami felcsavarva kissé az oldalára jutott:) Ezután felcsavarjuk a rétest, a végeit összenyomkodjuk, a tepsi közepére helyezzük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Porcukorral jó vastagon megszórjuk és már langyosan meg is kóstolhatjuk. Tudom ez sem ajánlott, de hát ki tud ellenállni amíg kihűl?
Hozzávalók:
1 réteslap
5 közepes, édes alma
8 szem szőlő
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kanál cukor
4 kanál nyárigyümölcs püré
1 réteslap
5 közepes, édes alma
8 szem szőlő
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kanál cukor
4 kanál nyárigyümölcs püré
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük fél pohárnyi vízzel és a cukorral addig pároljuk, amíg kezd megpuhulni és a leve elpárolgott. Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk a fahéjjal, összekavarjuk a szőlőszemekkel és hagyjuk langyosra hűlni.
A réteslapot sütőpapírral bélelt tepsire kiterítjük, közepére, vagy kicsit egyik a széle felé ráhalmozzuk az almát. Nekem maradék volt a nyárigyümölcs püré, fel akartam valamire használni, gondoltam kicsit feldobja a rétest, így az alma tetejére raktam, ami felcsavarva kissé az oldalára jutott:) Ezután felcsavarjuk a rétest, a végeit összenyomkodjuk, a tepsi közepére helyezzük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Porcukorral jó vastagon megszórjuk és már langyosan meg is kóstolhatjuk. Tudom ez sem ajánlott, de hát ki tud ellenállni amíg kihűl?
Nem baj az ha néha félkész lapokat veszünk! Nagyon guszta és finom lehet talán még ízesebb is azzal a nyárigyümölcs pürével!
Na igen, ki tud ellenállni:) Fincsi lehet,én magam készítem a rétestésztát, mert itt olyan nincs. Nem az a szupervékony, de nagyon egyszerű elkészíteni, és finom. Ha rákeresel a rétesre a blogomon, akkor lehet, hogy megpróbálod:)De egyébként senki sem szuper nő, mindenki használ olykor félkész cuccokat, nincs ezzel semmi baj:) Ja igen a rétesed meg igencsak jól néz ki:)
A rétest még én sem próbáltam magam elkészíteni. A töltelék nagyon tetszik!
Éva, köszönöm a bátorítást, tényleg ízesebb lett a pürétől, de simán sem lett volna kivetnivaló:)
Trollanyu, megnéztem, tényleg egyszerűnek tünik a rétestészta elkészítése. Lehet, hogy valamikor megpróbálom. Ez az üzleti amugy sem jött be annyira. A saját készítésű tuti finomabb.
Lilla, kapjunk hozzá bátorságot és fogjunk neki:)