Szenvedélyes receptgyűjtő lettem! Szeretem az elektronikus recepteket is böngészni, sőt nagyon sok időt eltöltök velük, de a papírforma maradt az abszolút kedvencem. Megőrülök a szakácskönyvekért, sütős-főzős magazinokért. Mindenhol megragadom a lehetőséget, ha látok egy receptet. A Tescoban rendszeresen vannak ingyenes receptlapok és időnként magazin is, amiben ugyancsak érdekes receptekre akadok. Már szép kis gyűjteményem van belőlük és próbálgatom is.
A panna cottával már egy ideje szemezek és megjött a végső lökés. Talán akkor lehetett volna ennél tökéletesebb, ha rendesen sikerül kiborítani...
Egy edénybe öntjük a tejet és a tejszínt. A cukrot elkavarjuk a fahéjjal és a tejhez adjuk. Lassú tűzön, kavargatva főzzük, amíg a cukor el nem olvad. A zselatinport feloldjuk 1,5 dl forró vízzel és hozzákavarjuk a forró krémhez. 2 formát alaposan kikenünk olajjal és elosztjuk benne a krémet. Éjszakára hüttőbe tesszük.
Mielőtt tálalásra kerül, elkészítjük a karamellizált almát. A vajat megolvasztjuk, az almát apró kockákra vágjuk, a magházat eltávolítjuk. A forró vajhoz adjuk az almákat és addig főzzük, amíg elkezd puhulni. Adhattunk hozzá egy kevés vizet, ha szükséges, hogy ne égjen meg. Rászórjuk a cukrot, a narancshéjat és a fahéjat, összekavarjuk, öntünk bele még kb 5 kanálnyi vizet és addig forraljuk, amíg sűrű szirupos lesz. Kicsit hűlni hagyjuk, hogy még meleg, de ne forró legyen.
A panna cottát egy tányérra borítjuk, rákanalazunk a karamelizált almából és szirupból és rögtön fogyasztjuk.
A fahéj minedent átható íze és a teszín krémes-zselatinos állaga... a karamellizált alma édes élvezete... ráadásul mindez együtt... szuper összeállítás, valódi télies íz. Nem az enyém, de nagyon bejött!
A panna cottával már egy ideje szemezek és megjött a végső lökés. Talán akkor lehetett volna ennél tökéletesebb, ha rendesen sikerül kiborítani...
Hozzávalók: 2 személyre
2 dl tej
2 dl tejszín
60 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél tasak zselatin
A karamellizált almához:
1 nagy alma
80 g vaj
2-3 kanál cukor
fél narancs reszelt héja
1 kávéskanál fahéj
2 dl tej
2 dl tejszín
60 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél tasak zselatin
A karamellizált almához:
1 nagy alma
80 g vaj
2-3 kanál cukor
fél narancs reszelt héja
1 kávéskanál fahéj
Egy edénybe öntjük a tejet és a tejszínt. A cukrot elkavarjuk a fahéjjal és a tejhez adjuk. Lassú tűzön, kavargatva főzzük, amíg a cukor el nem olvad. A zselatinport feloldjuk 1,5 dl forró vízzel és hozzákavarjuk a forró krémhez. 2 formát alaposan kikenünk olajjal és elosztjuk benne a krémet. Éjszakára hüttőbe tesszük.
Mielőtt tálalásra kerül, elkészítjük a karamellizált almát. A vajat megolvasztjuk, az almát apró kockákra vágjuk, a magházat eltávolítjuk. A forró vajhoz adjuk az almákat és addig főzzük, amíg elkezd puhulni. Adhattunk hozzá egy kevés vizet, ha szükséges, hogy ne égjen meg. Rászórjuk a cukrot, a narancshéjat és a fahéjat, összekavarjuk, öntünk bele még kb 5 kanálnyi vizet és addig forraljuk, amíg sűrű szirupos lesz. Kicsit hűlni hagyjuk, hogy még meleg, de ne forró legyen.
A panna cottát egy tányérra borítjuk, rákanalazunk a karamelizált almából és szirupból és rögtön fogyasztjuk.
A fahéj minedent átható íze és a teszín krémes-zselatinos állaga... a karamellizált alma édes élvezete... ráadásul mindez együtt... szuper összeállítás, valódi télies íz. Nem az enyém, de nagyon bejött!
Nagyon guszta és igen finom lehet! Szívesen megkóstolnám, de már biztosan nincs mivel csak 2 csináltál!
Jöhet, jöhet!!
Panna cotta lájk. Fahéjjal és almával, főleg karamellel pedig még inkább! Nagyon finom lehet! :)
Párom imádná, de én is:)
Éva, örülök, hogy tetszik, igyekszek csak 2 emberre főzni, nem szeretem kidobni a maradékot. És nincs más akivel megosszam:( De próbáld ki, nagyon egyszerű!
Anazar, engedem hogy menjen:)
Egycsipet, ez volt az első panna cottám, remek választás volt kezdésnek:)
Kati, ha imádná, akkor jobb ha nem tud róla, amikor készíted. Sokat kell várni, míg megdermed:))
Ó, micsoda szépséges desszert! :)