Itt az újjabb quiche. Amióta kipróbáltam már készült párszor, általában abból ami épp a hüttőben fellelhető volt, de ez most más. A spenótot napok óta mindenbe adagoltam, aztán megláttam a Receptvarázs oldalán ezt a költeményt. Szerelem volt első látásra. Rögtön készült is ebédre. Természetesen kicsit átvariálva. És újra csak kész tésztából.
A tésztát elősüssük. A hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A tojásokat felverjük, hozzáaöntjük a tejszínt, tejfölet, hozzáadjuk a fűszereket és elkavarjuk. Morzsolt vagy felaprított júhtúróval alaposan megszórjuk és ezt is elkavarjuk benne. A tésztát megpakoljuk mosott, friss, apró spenótlevelekkel és rászorjuk a hagymát, fokhagymát. Erre ráöntjük a tojásos masszát, ami jól bemászik a levelek közé, kitöltve a réseket. A tetejét megszórjuk júhtúróval és fenyőmaggal. 220 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Eszméletlenül finom lett. A jútúró kitett magáért! Magamnak csak úgy, férfiembernek sült virslivel tálaltam. Neki már kezd kicsit elég lenni a spenót itt-spenót ott, de azzal vigasztalom, hogy nem baj, egye csak, mert Popeyesedik tőle:))
Hozzávalók:
1 csomag kész tészta (shortcrust pastry)
3 tojás
friss spenót
1 cikk fokhagyma
1 kisebb fej hagyma
júhtúró
0,5 dl tejszín
0,5 dl tejföl
só, bors, szerecsendió
fenyőmag
A tésztát elősüssük. A hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A tojásokat felverjük, hozzáaöntjük a tejszínt, tejfölet, hozzáadjuk a fűszereket és elkavarjuk. Morzsolt vagy felaprított júhtúróval alaposan megszórjuk és ezt is elkavarjuk benne. A tésztát megpakoljuk mosott, friss, apró spenótlevelekkel és rászorjuk a hagymát, fokhagymát. Erre ráöntjük a tojásos masszát, ami jól bemászik a levelek közé, kitöltve a réseket. A tetejét megszórjuk júhtúróval és fenyőmaggal. 220 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Eszméletlenül finom lett. A jútúró kitett magáért! Magamnak csak úgy, férfiembernek sült virslivel tálaltam. Neki már kezd kicsit elég lenni a spenót itt-spenót ott, de azzal vigasztalom, hogy nem baj, egye csak, mert Popeyesedik tőle:))
Tök jól néz ki! Lehet, h ezzel megszerettetném a spenótot a családdal (engem is beleértve)? :))
Hűha, nagyot kordult a gyomrom! Juhtúró&spenót - nekem jöhet korlátlanul együtt! :-))
Nekem jöhetne virsli nélkül is...:)
Spenót, juhtúró, yummy!!
Jajj de jó lenne ez most ebédre:)
Hűűű, de jól néz ki! Nekem sem hiányozna a virsli... :-)
Szuper recept! Juhtúróval még nem csináltam, felírom ezt is:)
Nyámi :)
Ránézésre olyan mint egy bizarr pizza. Nagyon jó lehet. :))
Adél, nekem nagyon ízlik az bizti és én sem szerettem a spenótot régebb, úgyhogy van még esélyed:))
Teller-cake, örülök, hogy tetszik, nekem is nagyon bejött ez a kombó!
Lilla, én is úgy ettem, de hát a férfi az férfi...:)
Anazar, yummi bizony:)
Nyammm, én is megenném újra és újra:))
Zsuzsa, köszi, megértem, nem mindig a hús a lényeg:))
Erika, biztos nagyon fog ízleni júhtúróval is!
Panna, nyámi bizony:))
MJ, bizarr pizza? :)) Legyen, bár állagra és ízre egyáltalán nem. De próbáld csak ki bátran!:))