Karácsonyi asztalunkon foglalt helyet ez a tekercs. Tavaly őrölthusos és nyakkarajos tekercset készítettem és a tapasztalat ugy-e... sokat segít. Idén csirkemellre esett a választás, többek között. Nem bántam meg.
Hozzávalók:
2 csirkemell
4 szelet sonka
2 szelet sajt
6-8 szem nagy, magolt olivabogyó
só, bors, paprika vagy más fűszerek ízlés szerint
A csirkemelleket középen bevágjuk, hogy egy-egy nagy szelet legyen belőlük, majd óvatosan kipotyoljuk. Mindkét oldalukon megfűszerezzük, ráhelyezünk 2-2 sonkalapot. A sajtszeleteket vékony csíkokra vágjuk és a sonkára fektetjük, kis közöket hagyva. Az olivabogyókat felnegyedeljük, vagy felezzük, attól függően, hogy mekkorák és a sajtok közötti résekbe tesszük. Ezután a csirkemelleket szorosan felcsavarjuk, fóliába csomagoljuk, tepsibe helyezzük és 180 fokon 40-45 percig sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ezután nagyon szépen szeletelhető.
Hozzávalók:
2 csirkemell
4 szelet sonka
2 szelet sajt
6-8 szem nagy, magolt olivabogyó
só, bors, paprika vagy más fűszerek ízlés szerint
A csirkemelleket középen bevágjuk, hogy egy-egy nagy szelet legyen belőlük, majd óvatosan kipotyoljuk. Mindkét oldalukon megfűszerezzük, ráhelyezünk 2-2 sonkalapot. A sajtszeleteket vékony csíkokra vágjuk és a sonkára fektetjük, kis közöket hagyva. Az olivabogyókat felnegyedeljük, vagy felezzük, attól függően, hogy mekkorák és a sajtok közötti résekbe tesszük. Ezután a csirkemelleket szorosan felcsavarjuk, fóliába csomagoljuk, tepsibe helyezzük és 180 fokon 40-45 percig sütjük. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ezután nagyon szépen szeletelhető.
Nagyon guszta!!! Szeretem a pulykamellet, és ezzel a töltelékkel különösen finom lehetett. Én idén gombás-vörös áfonyás töltelékkel töltöttem meg, az is fincsi volt.:)
Nem vagyok nagy vörösáfonya rajongó, de a gombát imádom. Nagyon kipróbálandóan hangzik...:)