Tavaly Húsvétra bárány helyett töltött csirkét készítettem. Nagyon ízlett nekünk, talán idén is helyettesíteni a fogja a báránykát. A következő töltött csirkecomb tölteléke majdnem ugyanolyan, csak főtt tojás helyett ezúttal sonkát és zöldséget tettem bele.
Hozzávalók:
4 darab nagy csirkecomb (felső combbal együtt)
A töltelékhez:
250 dkg csirkemáj
5 dkg sonka
2 tojás
1 szelet kenyér
2 kanál fagyasztott vegyeszöldség (zöldborsó, kukorica, sárgarépa)
4 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika, szárított majoranna
Elkészítés:
A combokat megmossuk és a gerinc felőli résztől indulva óvatosan elválasztjuk a bőrt a hústól a felső részen, úgy, hogy a szélein ne tudjon majd kifolyni a töltelék.
A májat kockákra vágjuk és kevés vízzel odatesszük főni. Amikor készre főtt, villával jól összetörjük, hozzáadjuk a 2 tojást, 2 cikk apróra vágott fokhagymát, belemorzsolunk egy szelet tejbe áztatott kenyeret, sóval, borssal és kevés szárított majorannával ízesítjük és jól összekavarjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a vegyeszöldséget és ezzel is óvatosan elvegyítjük.
Vesszük a combokat és jó bőségesen megtöltjük a töltelékkel. Végül néhány öltéssel bevarrjuk a lyukat, amit sülés után nem felejtünk el kihúzni a húsból.
A töltött combokat sóval, borssal, pirospaprikával és majorannával alúl-felül megfűszerezzük. Egy tepsibe kevés olajat és vizet töltünk, belehelyezzük a combokat, megszórjuk 2 cikk aprított fokhagymával, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és még 10- 15 percig sütjük, hogy szép piros-ropogós legyen.
Mi csak simán savanyú karfiollal ettük, de sokféle krumpliköret is nagyon illik hozzá. Arra is rájöttem, hogy kihűlve még finomabb, mint melegen.
Hozzávalók:
4 darab nagy csirkecomb (felső combbal együtt)
A töltelékhez:
250 dkg csirkemáj
5 dkg sonka
2 tojás
1 szelet kenyér
2 kanál fagyasztott vegyeszöldség (zöldborsó, kukorica, sárgarépa)
4 cikk fokhagyma
só, bors, pirospaprika, szárított majoranna
Elkészítés:
A combokat megmossuk és a gerinc felőli résztől indulva óvatosan elválasztjuk a bőrt a hústól a felső részen, úgy, hogy a szélein ne tudjon majd kifolyni a töltelék.
A májat kockákra vágjuk és kevés vízzel odatesszük főni. Amikor készre főtt, villával jól összetörjük, hozzáadjuk a 2 tojást, 2 cikk apróra vágott fokhagymát, belemorzsolunk egy szelet tejbe áztatott kenyeret, sóval, borssal és kevés szárított majorannával ízesítjük és jól összekavarjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a vegyeszöldséget és ezzel is óvatosan elvegyítjük.
Vesszük a combokat és jó bőségesen megtöltjük a töltelékkel. Végül néhány öltéssel bevarrjuk a lyukat, amit sülés után nem felejtünk el kihúzni a húsból.
A töltött combokat sóval, borssal, pirospaprikával és majorannával alúl-felül megfűszerezzük. Egy tepsibe kevés olajat és vizet töltünk, belehelyezzük a combokat, megszórjuk 2 cikk aprított fokhagymával, lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és még 10- 15 percig sütjük, hogy szép piros-ropogós legyen.
Mi csak simán savanyú karfiollal ettük, de sokféle krumpliköret is nagyon illik hozzá. Arra is rájöttem, hogy kihűlve még finomabb, mint melegen.
Hát megkívántam rendesen, nagyon finom biztos!
Hű nagyon szépséges
Ezeket hamarosan kipróbálom! Ügyes vagy !Gratulálok!
Szeretettel üdvözöl. carpe diem
Köszönöm a dicséreteket, tényleg jól sikerült!