Ritkán eszünk halat, főleg saját önzésem miatt. Nem igazán szeretem. Kikavarva viszont egészen más. Mintha nem is hal lenne, annzira bejön. Általában tonhalkonzervből készítem, ezúttal is így történt.
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv
fél rúd sajtkrém
2 kanál margarin
1 tojás
1 szál zöldhagyma
kevés citromlé
Elkészítés:
A halat egy tálba teszzük, hozzáadjuk a sajtkrémet és a margarint. A hagyma fehér részét apróra vágjuk és hozzáadjuk a halhoz. A zöld részét meghagyjuk díszíteni. A tojást keményre főzzük, a fehérjét apróra vágva a halhoz tesszük, a sárgájából kevés majonézt kavarunk. Mindezt jól összekavarjuk, kevés citromlével ízesítjük. Fűszerezésként kevés fekete borsot szórtam bele, sóra nincs szükség, mert a hal eleve sós. Miután kész a krém, 10 percet hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezalatt egy bagettet szeletekre vágunk és enyhén megpirítjuk. Megkenjük a halkrémmel és teszünk rá egy karika zöldhagymát.
Akár teával, vagy anélkül, reggelire vagy uzsonnára, remek eledel.
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv
fél rúd sajtkrém
2 kanál margarin
1 tojás
1 szál zöldhagyma
kevés citromlé
Elkészítés:
A halat egy tálba teszzük, hozzáadjuk a sajtkrémet és a margarint. A hagyma fehér részét apróra vágjuk és hozzáadjuk a halhoz. A zöld részét meghagyjuk díszíteni. A tojást keményre főzzük, a fehérjét apróra vágva a halhoz tesszük, a sárgájából kevés majonézt kavarunk. Mindezt jól összekavarjuk, kevés citromlével ízesítjük. Fűszerezésként kevés fekete borsot szórtam bele, sóra nincs szükség, mert a hal eleve sós. Miután kész a krém, 10 percet hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezalatt egy bagettet szeletekre vágunk és enyhén megpirítjuk. Megkenjük a halkrémmel és teszünk rá egy karika zöldhagymát.
Akár teával, vagy anélkül, reggelire vagy uzsonnára, remek eledel.
Nagyon jók a képek!
Köszönöm!
Finom ez a halkrém! Mi is szeretjük, gyakran készítem vacsorára.
Kedves Emi, nagyon tetszik a blogod, valahol egykori önmagam látom benne:-)
Ezért is, hagytam ezt neked: http://eveskozben.blogspot.com/2011/01/liebster-blog-dij.html Nézz be kérlek, és fogadd nagyon sok szeretettel. Légy továbbra is nagyon ügyes, és készíts ilyen szép képeket, és guszta ételeket:-)
Kedves Emi! A hal nálunk sem a kedvenc, de így biztos nagyon finom lehet!
Örülnék Neked a blogomon!
Üdv,
Kutya és Konyha
http://kutyaeskonyha.blogspot.com/
Jol hangzik ez a recept. Egyszer ki is probalom, imadom a tonhalat.
Nézz be hozzám, kérlek! Van egy meglepim számodra!
Hajnalka, Juci! Köszönöm, hogy gondoltatok rám! Igazi meglepetés volt, nagyon boldog vagyok, hogy díjat kaptam.
Autumn, érdemes kipróbálni, főleg ha a kencéket szeretitek. Másképp nem nagyon eszem én sem meg a halat.
Zsuzsiga, szerintem tonhallal a legfinomabb! Bár készülök megpróbálni füstölthallal is. Próba-szerencse:)
Mindenkinek köszönöm a bátorító szavakat, nagyon jól esik, hogy másnak is tetszik amit csinálok!