Emi
Ritkán eszünk halat, főleg saját önzésem miatt. Nem igazán szeretem. Kikavarva viszont egészen más. Mintha nem is hal lenne, annzira bejön. Általában tonhalkonzervből készítem, ezúttal is így történt.

Hozzávalók:

2 doboz tonhalkonzerv
fél rúd sajtkrém
2 kanál margarin
1 tojás
1 szál zöldhagyma
kevés citromlé



Elkészítés:
A halat egy tálba teszzük, hozzáadjuk a sajtkrémet és a margarint. A hagyma fehér részét apróra vágjuk és hozzáadjuk a halhoz. A zöld részét meghagyjuk díszíteni. A tojást keményre főzzük, a fehérjét apróra vágva a halhoz tesszük, a sárgájából kevés majonézt kavarunk. Mindezt jól összekavarjuk, kevés citromlével ízesítjük. Fűszerezésként kevés fekete borsot szórtam bele, sóra nincs szükség, mert a hal eleve sós. Miután kész a krém, 10 percet hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezalatt egy bagettet szeletekre vágunk és enyhén megpirítjuk. Megkenjük a halkrémmel és teszünk rá egy karika zöldhagymát.
Akár teával, vagy anélkül, reggelire vagy uzsonnára, remek eledel.

9 Responses
  1. Ottis Says:

    Nagyon jók a képek!


  2. Emi Says:

    Köszönöm!


  3. Juci Says:

    Finom ez a halkrém! Mi is szeretjük, gyakran készítem vacsorára.


  4. Kedves Emi, nagyon tetszik a blogod, valahol egykori önmagam látom benne:-)
    Ezért is, hagytam ezt neked: http://eveskozben.blogspot.com/2011/01/liebster-blog-dij.html Nézz be kérlek, és fogadd nagyon sok szeretettel. Légy továbbra is nagyon ügyes, és készíts ilyen szép képeket, és guszta ételeket:-)


  5. autumn Says:

    Kedves Emi! A hal nálunk sem a kedvenc, de így biztos nagyon finom lehet!
    Örülnék Neked a blogomon!
    Üdv,
    Kutya és Konyha
    http://kutyaeskonyha.blogspot.com/


  6. zsuzsiga Says:

    Jol hangzik ez a recept. Egyszer ki is probalom, imadom a tonhalat.


  7. Juci Says:

    Nézz be hozzám, kérlek! Van egy meglepim számodra!


  8. Emi Says:
    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  9. Emi Says:

    Hajnalka, Juci! Köszönöm, hogy gondoltatok rám! Igazi meglepetés volt, nagyon boldog vagyok, hogy díjat kaptam.

    Autumn, érdemes kipróbálni, főleg ha a kencéket szeretitek. Másképp nem nagyon eszem én sem meg a halat.

    Zsuzsiga, szerintem tonhallal a legfinomabb! Bár készülök megpróbálni füstölthallal is. Próba-szerencse:)

    Mindenkinek köszönöm a bátorító szavakat, nagyon jól esik, hogy másnak is tetszik amit csinálok!