Hozzávalók: 2 személyre ( de 3 is bőven jól lakik:)
10 közepes krumpli (na jó, 2en csak 2szer esszük ezt meg :)
4 szelet füstölt (vagy nem) bacon
3 dl tejszín
2 cikk fokhagyma
reszelt sajt
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kétfele vágjuk és a domború felét bevagdossuk. Egy jénaiba kevés oliva olajat öntünk, belerakjuk a krumplit, rászorjuk az apróra vágott bacont, tört vagy apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, nyakon öntjük a tejszínnel, lefedjük a jénait és addig sütjük, amíg már majnem teljesen megphult a krumpli. Ekkor levesszük a fedőt, megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, amíg ráolvad a sajt és ropogósra sűl a krumpli. Forrón tálaljuk.
Annyira egyszerű. És mennyei ízkavalkád. Néha olyan nehéz elhinni, hogy mennyei vacsorát tehetünk az asztalra ilyen egyszerűen. Pedig a kevés sokszor több... És ez az. Köretnek is tökéletes, ebben az esetben kihagyhatjuk a bacönt. Azzal együtt meg... én imádtam.
Hmmmm,imadom az ilyen rakott krumpli variaciokat,isteni lehet :)
Kedves Emi és Alexandru!
Szívből gratulálok házasságkötésetekhez! Végignéztem a képeket és valamennyi magazinba illő. Remek fotós találtatok, sok ötletes és sok szívhez szóló képpel! Sok boldogságot! :-))
Szofi, tényleg isteni, én is imádom kombinálni :)
Gionetta, nagyon szépen köszönjük, tényleg nagyon jó fotósunk volt, tökéletesen döntöttünk! :)