Emi
Ahogy megláttam Gabriellánál úgy éreztem, hogy nekem ez most rögtön kell. Vagyis kellene, ha nem kellene pihentetni a tésztát. Még így sem ment el tőle a kedvem, rögtön elkészítettem, éjszaka pihent és másnap ki is sütöttem. Óóó nem csalódtam benne! Nagyon nem. Amiért beleszerettem olvasgatva a recptet, talán az, hogy "abbahagyhatatlan". Na hát pont ez kell nekem. Mekkora hatással is tud lenni egy ilyen szócska...
A recept egy az egyben Gabriellától van, de azért bemásolom ide is, legyen meg már csak magam miatt is.


Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
20 dkg étcsoki
fél kk fahéj
2 ek tej
1 ek vanília aroma
1 kk sütőpor
25 dkg liszt

porcukor


A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. A csokit gőz felett felolvasztjuk és a vajas keverékhez adjuk. Belekavarjuk a fahéjat, cukrot, vaníliát, majd a sütőporral elkavart lisztet. A tésztát fóliába csomagoljuk és hüttőbe tesszük éjszakára. (Nálam a fele másfél napot volt hüttőben időhiány miatt és így is pont olyan lett, mint a másnap reggel megsütött.)
A megkeményedett tésztából diónyi gómbócokat formálunk, porcukorba hempergetjük és sütőpapírral bélelt tepsire rakva 180 fokon 12 percig sütjük.

 

Gabriella figyelmeztetett, hogy 12 percnél tovább semmi esetre se süssük. Bár én 180 fokon sütöttem sima sütőben, míg ő 170 fokon légkeveréssel, kicsit féltem, mert még teljesen sületlennek tűntek a pöfik. De szótfogadtam, nem szeretem a kiszáradt sütiket, inkább kockáztattam, úgyis volt még fél adag a hüttőben. Jól tettem. Nagyon finom, kívül kicsit kérges, a porcukortól különleges, belül enyhén krémesen csokis... igazi ízorgia. Nagyon is igaz Gabriella "abbahagyhatatlan" jelzője. A vágy, hogy egyem őket és a lelkiismeretfurdalás, hogy nem szabad, váltogatták egymást, és a kis pöfik csak úgy csúsztak lefele...

Trollanyunál találkoztam a narancsos pöfeteggel, ezek után már csak az alkalomra várok, hogy azt is kipróbáljam!


12 Responses
  1. Erika Says:

    De aranyosak, még nem is hallottam ilyenről, de talán a puszedlihez hasonlít nem? Nagyon finom lehet, szerintem én is befaltam volna mind!:)


  2. trollanyu Says:

    Nagyon jók lettek Emi, ez nálunk is nagyon népszerű:) Süt afönököméknek is szoktam sütni, mindig áradoznak, hogy mennyire finom. A narancsos is nagyon finom, nekem az jobban ízlik, de csak azért mert én nem vagyok csoki rajongó. Csak az nem ennyire látványos:)


  3. teller-cake Says:

    Már Bibimóninál is játszottam a gondolattal, hogy ki kellene ezt próbálni, de Te most abszolút meggyőztél! Ott egye a fene a lelkiismeret furdalást, jöjjenek a "pöfik"....:-)))


  4. NYAMMM Says:

    Már én is kinéztem magamnak ezt a csodát:) Jajj ha tényleg ilyen abbahagyhatatlan akkor nekem is kell már:) Istenien néznek ki!


  5. Panna Says:

    Nagyon guszta! Sütöttem már én is és tényleg abbahagyhatatlan, annyira finom :) Abszolút keksz kedvenc :)


  6. Blogkonyha Says:

    Jaj, ez olyan finom teasüti, imádom!


  7. Gerdi Says:

    De szépek a repedezett felületükkel! Már több fele láttam, csábító tud lenni, de még nem vettem a fáradtságot elkészíteni. Még!


  8. Éva Says:

    Már én is rácsodáltam egy pár blogon , de még nem próbáltam ki. Nagyon guszta és finom lehet, na majd egyik hétvégén mikor jönnek a lányaim majd megcsinálom végre!!


  9. Gabriella Says:

    Júj, de jól néz ki nálad is, megkívántam ismét a hőség ellenére is... :) Örülök, hogy tetszett neked nálam a recept, annak meg még jobban, hogy neked is ennyire ízlett! Tényleg abbahagyhatatlan!! ;-) Köszi.


  10. Emi Says:

    Erika, én igazából puszedlit nem ettem soha, úgyhogy nem tudom olyan-e:)

    Trollanyu, lehet a narancsos nem ilyen látványos, de azért engem nagyon csigáz:)

    Teller-cake, muszály megkóstolnod! Éljenek a pöfik:)

    Nyammm, garantálom, hogy egynél nem fogsz megállni:)

    Panna, köszi, hogy te is abbahagyhatatlanságát igazolod:)

    Illéskrisz, gyűl az imádó tábor:)

    Gerdi, a még hamar megváltozhat. Aztán meg nincs megállás:)

    Éva, bjztosan szeretni fogják a lányaid és örülni fognak a finomságnak!

    Gabriella, én köszi, hogy megosztottad és megszerettetted:)


  11. Seffer Lilla Says:

    Hogy én milyen régóta szemezek ezzel a sütivel...:) Nagyon tetszik!


  12. Emi Says:

    Ne nézegesd tovább, vágjál bele:) Tuti megéri!