El vagyok úszva. Hatalmasan! Nagyon nagyon... Csak nézegetem a képeket és próbálom eldönteni mit is posztoljak? Hol tartsak? Aztán úgy döntöttem folytatom ahol abbahagytam. Így mutatom meg nektek, remélhetőleg még ma, "A" browniet. És azért "A", mert Ő megint csak remekmű lett. Lehet nem kellene ennyire dicsérnem a saját főztömet, de mivel ebből sokan kóstolgattak és mindenkinek egyöntetűen ízlett... nem tehetek mást. Ki kellett neveznem Őt :) Büszkeségem, mert ismét csak egy első igazi, vagyis egyszer még próbálkoztam vele, de az hozzá nem értésem miatt fuccsba ment. Most már mennyivel okosabb vagyok:) És hozzáértőbb. Be is zsebeltem érte a dicséreteket, még olyat is hallottam, hogy " ez finomabb, mint az enyém szokott lenni"...
A lisztet, kakaót és sót összeszitáljuk. Az étcsokit a vajjal és a kávéesszenccel gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk kicsit hűlni. Beleütjük a tojásokat, elkavarjuk, hozzáadjuk a vanília aromát, azt is elvegyítjük benne. Végül beleszórjuk a lisztes keveréket és alaposan elkavarjuk. Az 5 dkg csokit feldaraboljuk és elvegyítjük a masszában. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 25 percig sütjük.
Nem lesz ebből az adagból egy nagy tepsivel, az enyém 31x23 cm-es. Lehet még kisebb jobb lett volna, akkor kicsit magasabb lett volna belőle. De ez így is nagyon jó, finom, csodás volt. Izgatottan vártam, hogy megsüljön, sokat olvastam, nézegettem a recepteket. Volt olyan amelyik azt ajánlotta, hogy 10-15 percnél nem szabad többet sütni, mert akkor kiszárad. 180 fokon? Nekem nem volt elég. Olvastam azt is, hogy ennek az egyszerű édességnek a sütés a legfontosabb mozzanata, ezzel lehet elrontani. És milyen igaz, nekem először ezen (is) bukott el. Lényeg, most már saját tapasztalatból is: addig kell sütni, amíg a teteje már kérges, de belül még sületlennek tűnik. Egyrészt, mert miután kivettük még magában is "sül", másrészt meg, nem is brownie, ha belül nem krémesen csokis, hanem egy kisült tészta...
Süssetek browniet bátran. Nekem ki van tűzve a blondie is, nagyon kiváncsi vagyok rá, mert imádom a fehércsokit is!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
30 dkg étcsoki
20 dkg vaj
20 dkg cukor
10 dkg barna cukor
5 tojás
1 csipetnyi só
2 ek kakaó
1 ek kávéesszenc
1 ek vanília aroma
5 dkg csoki (még mindig maradékhasznosítás...)
A lisztet, kakaót és sót összeszitáljuk. Az étcsokit a vajjal és a kávéesszenccel gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk kicsit hűlni. Beleütjük a tojásokat, elkavarjuk, hozzáadjuk a vanília aromát, azt is elvegyítjük benne. Végül beleszórjuk a lisztes keveréket és alaposan elkavarjuk. Az 5 dkg csokit feldaraboljuk és elvegyítjük a masszában. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 25 percig sütjük.
Nem lesz ebből az adagból egy nagy tepsivel, az enyém 31x23 cm-es. Lehet még kisebb jobb lett volna, akkor kicsit magasabb lett volna belőle. De ez így is nagyon jó, finom, csodás volt. Izgatottan vártam, hogy megsüljön, sokat olvastam, nézegettem a recepteket. Volt olyan amelyik azt ajánlotta, hogy 10-15 percnél nem szabad többet sütni, mert akkor kiszárad. 180 fokon? Nekem nem volt elég. Olvastam azt is, hogy ennek az egyszerű édességnek a sütés a legfontosabb mozzanata, ezzel lehet elrontani. És milyen igaz, nekem először ezen (is) bukott el. Lényeg, most már saját tapasztalatból is: addig kell sütni, amíg a teteje már kérges, de belül még sületlennek tűnik. Egyrészt, mert miután kivettük még magában is "sül", másrészt meg, nem is brownie, ha belül nem krémesen csokis, hanem egy kisült tészta...
Süssetek browniet bátran. Nekem ki van tűzve a blondie is, nagyon kiváncsi vagyok rá, mert imádom a fehércsokit is!
Pompás lett a brownie-d!!
Jöhet! Bármikor! Nagyon jó lett az állaga!
Nekem is jöhet egy jó nagy szelettel!:) Még nem sütöttem, valahogy félek, hogy elrontom, de talán egyszer kipróbálom!:)
Én nem sütöttem még soha, de csodaszép a tied, lehet én is kipróbálom egyszer:)
Itt landolhatna nálam egy szeleted. Szuper állagú látszik:)
Nagyon guszta! Sütni még én sem sütöttem, de már ettem nagyon finom tud lenni!
Csoda klassz lett Emő! Nekem sosem sikerül, mindig túlsütöm. :-)
Emi, szuper, tényleg remekmű:)
Anazar, köszi:)
Bors&Pepper, köszi, tényleg jóra sikerült az állaga!
Erika, megy egy nagy szelettel:) Ne habozz, látom, hogy egyre finomabb desszerteket készítesz, ez is simán menni fog!
Kati, tényleg próbáld ki egyszer. Meglátod, a tied lesz a legfinomabb. Én ezzel most így voltam:)
Nyammm, nemsokára landol:) Örülök, hogy a fotón is átmegy az állaga!
Éva, igen, az tud lenni, ha tényleg jó! Ha nem, akkor nagyon nem:)
Gionetta, köszi, örülök, hogy tetszik. Gyakorolj még rá, sikerül majd tuti! Bocsi,de nem Emő vagyok, hanem Emi, az Emiliából:)
Trollanyu, köszönöm, büszke vagyok rá:))
Kedves Emi! Tudom én, hogy Emi!:-)) Csakhogy előtte benéztem a Balhátterembe, Emőkéhez. Utána jöttem Hozzád és mivel nem magyar nyelvű a billentyűzetem kinézete, csak a beltartalma, nem figyeltem, hova és mit ütök le. :-)) Hát kérem, igen tisztelt bíróság, így történt bűneset. :-D Bocsánatért esedezem miatta!!!
Szuper dicséreteket kaptál ;) Hű, asszem egy cipőben járunk, én is eléggé el vagyok havazva blog téren :S
Nekem is jöhetne belőle pár szelet...:)
Gyönyörű lett, el is hiszem, hogy ez a legjobb!! :-)))
Nálunk is kedvenc! Jó csokis! Finom! :o)
Gionetta, ugyan már, nincs itt semmiféle bűneset!:) Nem haragszok én csak gondoltam tévedésben vagy, azért szóltam. Gyakran megesik, hogy azt hiszik az Emi az Emőkéből származik. Én meg jobban szeretem a saját nevem használni:)
Panna, nagyon jól esnek a dicséretek:) Pff ez az időhiány nagy gond...
Lilla, megy, nyisd az ablakot:)
Teller-cake, még lesz más variáció is:)
Illéskrisz, megértem miért kedvenc..! Nálunk is dobogós:)
Egyszerűen tökkkéletes :)
Köszönöm:)))
Nagyon szép lett, imádom :)
Én is elkészítettem, millió köszönet a recetért, tökéletes lett!:)
http://kataakonyhaban.blogspot.ro/2012/08/brownie.html