Van néhány olyan kaja, amelyeket valami miatta azt hiszem egy életre a szívembe zártam. Gyermekkoromban is szerettem, de amióta már csak emlékek a nagymama által készített bizonyos ételek, azóta nekem még finomabbak. Bár az íz az sosem tud olyan lenni, mint ahogy arra emlékszem. Ilyen kedvenc a tejberizs.
Egyszerű, gyors és reggelire még a páromnak is jól csúszik:)
A rizst jól átmosom, feltöltöm annyi vízzel, hogy bőven lepje el, kevés sót teszek bele és hagyom főni. Megtörténhet, hogy a vizet pótolni kell, különben könnyen odasül. Amikor már majdnem megfőtt, és a víz is jól elfőtt róla, feltöltöm tejjel, hagyom összemelegedni, cukrot és vanília cukrot teszek bele. Melegen is és hidegen is imádni való.
Egyszerű, gyors és reggelire még a páromnak is jól csúszik:)
A rizst jól átmosom, feltöltöm annyi vízzel, hogy bőven lepje el, kevés sót teszek bele és hagyom főni. Megtörténhet, hogy a vizet pótolni kell, különben könnyen odasül. Amikor már majdnem megfőtt, és a víz is jól elfőtt róla, feltöltöm tejjel, hagyom összemelegedni, cukrot és vanília cukrot teszek bele. Melegen is és hidegen is imádni való.