Emi

Imádom a nyakkarajt! Sokkal jobban mint a fehérkarajt. Mert sokkal ízesebb és szaftosabb. Nem szárad ki olyan könnyen.  Ez a majonézes-sajtos változat pedig csak korona volt mindezen:)


Hozzávalók: (2 személyre)

2 szelet nyakkaraj (ha egyikünk többet igényel, akkor 3:)
double gloucester (vagy bármilyen más olvadós) sajt
majonéz
só, bors
olivaolaj


Elkészítés:

A hússzeletek mindkét oldalát megfűszerezzük. Kevés olivaolajat öntünk egy tepsibe, belehelyezzük a hússzeleteket.  200 fokos sütőben 20-25 percet vagy addig sütjük amíg már majdnem telesen megsűlt. Kivesszük, megkenjük majonézzel (én Hellmanst használtam, de házival csak finomabb lehet) és beborítjuk sajtszeletekkel. Visszatesszük a sütőbe és addig hagyjuk, amíg a sajt jó alaposan rá nem olvadta a szeletekre. Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk. Nálunk most kukorica, cékla, koktélparadicsom és garlic bagett, azaz fokhagymás-vajas-zöldfűszeres bagett került mellé.



7 Responses
  1. Seffer Lilla Says:

    De jó, a múltkori nagyon jól sikerült, szerintem ez is el fog készülni...:)


  2. Kati Says:

    Fincsi lehet:) És az a kukorica, meg cékla köret, ha jól látom:) Jöhetne:)


  3. Gerdi Says:

    Nálunk is ez a kedvenc porcikája a malacnak! Nagyon finom lehet, főleg ilyen körettel!


  4. Emi Says:

    Lilla, szerintem ez is fog nagyon ízleni:)

    Kati, köszi! Igen, kell a sok zöldség:)A céklát csak eszem, de a kukoricát... imádom:)

    Gerdi, megértem miért nálatok is kedvenc:)


  5. gionetta Says:

    Nagyon ígéretesnek hangzik ez a fogás. Érdemes lesz kipróbálni. :-))


  6. 4Gyerek Says:

    Emi, gondolj azokra is, akik nem jártasak a székely nyelvben. Azaz Mi-i olvasóid közül vannak jó páran akik ledöbbenve állnak a nyakkaraj kifejezés előtt.
    Áruljuk el nekik, hogy ők a mészárosnál tarját keressenek ;-)

    Kukoricát én is szívesen elnasiznám.


  7. Emi Says:

    Gionetta, érdemes bizony!:))

    4Gyerek, nagyon köszönöm a kiigazítást, felvilágosítást, igazad van!Nem vagyok profi, jólesik a segítség, akár megnevezésekben is. És igen, nem tudtam, hogy a nyakkaraj székely megnevezés:))