Emi
Bejönnek nekem a gyümölcslevesek, akár melegen, akár hidegen. Minél több minden van benne annál jobb. Most viszont egy egyszerűbb levest készítettem. Főleg, hogy először almakompótnak készült. Miután odakészítettem főni, azután jutott eszembe, hogy legyen belőle inkább leves.



Tettem bele:
almát
néhány szem magozott meggybefőtt
tejföles lisztes eresztéket
cukrot
vaníliacukrot



Az almát meghámoztam és hideg vízbe odatettem főni. Szórtam rá kevés cukrot. Amikor már az alma majdnem teljesen megpuhult, hozzáadtam a meggyet is. Ezután egy kanál lisztet tejföllel elkavartam és beleengedtem a fövő levesbe. ízlésem szerint adtam még hozzá cukrot és egy tasak vaníliacukrot. Amint kicsit besűrűsödött kész is volt a leves. Egy kanál tejföllel és csokiöntettel díszítve tálaltam. Az enyhén barnás színét a meggybefőttől kapta.



Ugyanez a leves bármilyen gyümölccsel elkészíthető, akár külön, akár vegyesen. Kevés pudingport adva a lisztes eresztékhez, még krémesebb, bársonyosabb állagú levest kaphatunk.