Hirtelen ötlet. A legtöbb időt talán az vette fel, hogy el kellett menni az üzletbe gombáért. Mivel nagyon éhes volt a társaság, konzervgombához folyamodtunk. Tíz perc és már vacsoráztunk is.
Hozzávalók:
1 nagy doboz gomba
1 jó nagy fej hagyma, vagy 2
paradicsompaszta
liszt
só, bors, paprika
A hagymát apróra vágtam, olajon megpirítottam, majd kevés vízzel feltöltve hagytam készre párolódni. Közben sóva, borssal, pirospaprikával ízesítettem. Amint elkészült, beletettem a gombát, hagytam egyet lobbanni, 2 kanálnyi paradicsompasztával ízesítettem, színesítettem és 1 kanál liszttel besürítettem. Lehet tenni bele tejfölt vagy tejet is, amitől bársonyosabb lesz, én most nem tettem, így inkább savanykás lett a paradicsom miatt. Puliszkával tálaltam, ami személyes nagy kedvencem, sajnos a páromnak nem annyira, így nem lehet túl gyakori:)
Ki többet...
...ki kevesebbet...
...ki összekutyultan...
...ki elegánsabban...
...de mind elfogyott és mindenki jóllakott. És még dicséreteket is bezsbeltem:)
Hozzávalók:
1 nagy doboz gomba
1 jó nagy fej hagyma, vagy 2
paradicsompaszta
liszt
só, bors, paprika
A hagymát apróra vágtam, olajon megpirítottam, majd kevés vízzel feltöltve hagytam készre párolódni. Közben sóva, borssal, pirospaprikával ízesítettem. Amint elkészült, beletettem a gombát, hagytam egyet lobbanni, 2 kanálnyi paradicsompasztával ízesítettem, színesítettem és 1 kanál liszttel besürítettem. Lehet tenni bele tejfölt vagy tejet is, amitől bársonyosabb lesz, én most nem tettem, így inkább savanykás lett a paradicsom miatt. Puliszkával tálaltam, ami személyes nagy kedvencem, sajnos a páromnak nem annyira, így nem lehet túl gyakori:)
Ki többet...
...ki kevesebbet...
...ki összekutyultan...
...ki elegánsabban...
...de mind elfogyott és mindenki jóllakott. És még dicséreteket is bezsbeltem:)