Emi






A ribizli (nekem) hiánycikk itt Angliában. Persze a piros, merthogy fekete ribizli ízesítésű mindent lehet kapni (dzsem, üdítő, stb.). Frissen azonban azt sem láttam. És hát mi történik, amikor gasztrobloggertársam, Szofika eldicsekedett, hogy ő ugyan talált piros ribizlit, megirigyeltem és én is akartam. De nem volt szükség rá, hogy elmenjek vásárolni (valószínű én úgzsem találtam volna...), kedves barátom szolt, hogy ő ugyan szed nekem, mert nagyon sok van a kertben. Így lett ribizlihabom rögtön és pitém is, amit alig kóstoltam, mert vendégségbe vittem. A receptet Makkakonyhánál találtam, majdnem teljes egészében követtem is, köszönet neki, bár egy kis baki becsúszott...




Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 ek vaníliás cukor
4 tojás
26 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
1 nagyobb maréknyi ribizli
fél maréknyi mandulalap


Elkészítés:

A puha vajat habosra kavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és ismét habosra kavarjuk. Ezután belekavarjuk a lisztet, sütőport és a mandulalap felét. Jól elkavarjuk majd óvatosan hozzávegyítjük a ribizlit is, amit előzőleg lisztbe forgatunk (így nem süllyed le a tészta aljára sülés közben). 22cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a maradék mandulalappal és 160 fokra előmelegített sütőben kb 60 percet sütjük. Érdemes időnként leellenőrizni, mert míg Makkakonyha receptje szerint 80 perc alatt sűl meg, nekem már 60 alatt kész lett ugyanazon a hőfokon. Amint nem ragad az ellenőrző fogvájóhoz, kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni a formában, majd tányérra tesszük és amint kihűl kóstolgathatjuk.



A kis baki abból következett, hogy bár Makka receptje szerint jár bele 1 dl tej, a leírásban már nem szerepelt és mivel én a leírás alapján állítottam össze, csak akkor jöttem rá, hogy kimaradt a tej, amikor a süti már a sütőben volt. Kicsit aggódtam, bár nem volt kemény a massza ezért reménykedtem, hátha... Szép lett, de még mindig izgulhattam másnapig, amíg a vendégségben felvágtam. Állítólag finom volt (más szerint is), nem tett benne semmi kárt a kimaradt tej. Tehát nem is tettem be a recptembe. Gyönyörű magasra nőtt és... ez is megvolt,  a ribizlis pite :))

 
8 Responses
  1. Éva Says:

    Nagyon guszta és én imádom a ribizlit! Mondanom sem kellene hogy én most ebből mennyit megtudnék enni!:-)) Nagyon finom lehetett. Jó az új blogruhád tetszik!


  2. trollanyu Says:

    Nagyon tetszik, a süti is meg a recept is, jól sikerült:) A ribizli miatt én is mérges vagyok, pedig vannak itt is ribizli bokrok, mégsem lehet kapni sehol, ha hozzájutok én többnyire megeszem nyersen, mert annyira szeretem:)


  3. teller-cake Says:

    Csodálatos lett és nem is hiányzik belőle a tej! :)


  4. Emi Says:

    Éva, köszönöm, belém valahogy nem fért több egyszerre egy szeletnél :)

    Trollanyu, a titokzatos ribizli rejtőzködik:)

    Teller-cake, köszönöm és minek folyton tej mindenhová:)


  5. MJ Says:

    nagyon jól néz ki! Szerintem ha véletlen megint nem lesz ribizli, akkor jó lesz meggyel is. :)


  6. Szofi Says:

    Nyammm, nagyon fini lehetett!Ez a vajas piskótatészta nagyon jó, én is szeretem mostanában!--


  7. Emi Says:

    MJ, bíztosan meggyel is finom, lehet az is lesz, bár azt aranyáron adják itt, de megfogadom az ötleted :)

    Szofi, én azt szeretem benne a legjobban, hogy nem kell külön habot verni :)


  8. . Says:

    Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatait. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512