Emi



Ismét édességet akartam hozni. De rájöttem, hogy csak azt hozok. És most, hogy olyan nagyon éhes vagyok, ideje súlyosbítani a helyzetet és valami olyat mutatni, amit annyira de annyira megennék most rögtön. Helyette eszek egy mini bagettet és megmutatom nektek a baconös-tejszínes-fokhagymás-tejszínes krumplit.


Hozzávalók: 2 személyre ( de 3 is bőven jól lakik:)
10 közepes krumpli (na jó, 2en csak 2szer esszük ezt meg :)
4 szelet füstölt (vagy nem) bacon
3 dl tejszín
2 cikk fokhagyma
reszelt sajt


Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kétfele vágjuk és a domború felét bevagdossuk. Egy jénaiba kevés oliva olajat öntünk, belerakjuk a krumplit, rászorjuk az apróra vágott bacont, tört vagy apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, nyakon öntjük a tejszínnel, lefedjük a jénait és addig sütjük, amíg már majnem teljesen megphult a krumpli. Ekkor levesszük a fedőt, megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, amíg ráolvad a sajt és ropogósra sűl a krumpli. Forrón tálaljuk.



Annyira egyszerű. És mennyei ízkavalkád. Néha olyan nehéz elhinni, hogy mennyei vacsorát tehetünk az asztalra ilyen egyszerűen. Pedig a kevés sokszor több... És ez az. Köretnek is tökéletes, ebben az esetben kihagyhatjuk a bacönt. Azzal együtt meg... én imádtam.

3 Responses
  1. Szofi Says:

    Hmmmm,imadom az ilyen rakott krumpli variaciokat,isteni lehet :)


  2. gionetta Says:

    Kedves Emi és Alexandru!
    Szívből gratulálok házasságkötésetekhez! Végignéztem a képeket és valamennyi magazinba illő. Remek fotós találtatok, sok ötletes és sok szívhez szóló képpel! Sok boldogságot! :-))


  3. Emi Says:

    Szofi, tényleg isteni, én is imádom kombinálni :)

    Gionetta, nagyon szépen köszönjük, tényleg nagyon jó fotósunk volt, tökéletesen döntöttünk! :)