Emi

 A joghurttorta ismét csak egy olyan süti, amit ettem, imádtam és eljött az idő amikor belevágtam sajátkezűleg is megmunkálni. És láss csodát, már elsőre is remekül sikerült. Na nem ez az, ez már továbbfejlesztett változat, ami a külsőt és az összeállítást illeti, de a receptet elsőre eltaláltam, ami ritka eset nálam. A piskótareceptet ugyanígy eltaláltam, na nem elsőre, de ezt is már sokat használtam és ő lett a bevált! Köszönet érte Gizinek , akihez igazán érdemes ellátogatni, na nem akkor amikor kívánunk valami finomat, mert... az elég veszélyes lenne :) Inkább csak jóllakás után ajánlom, vagy persze ihletet meríteni.





Hozzávalók:

A piskótához:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
5 tojás
1 tk sütőpor

A joghurtkrémhez:
6 dl epres joghurt
15 dkg porcukor
1 csomag vanília cukor
1 csomag porzselatin (vagy 2,5 dkg)
3 dl tejszín
eper


Elkészítés:

A piskótához a puha vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és színtés habosra kavarjuk. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, csomómentesre kavarjuk, majd tortaformába töltjük és 160 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez a joghurtot a cukorral és a zselatinnal feltesszük melegedni. Nem főzzük, csak addig hagyjuk langyosodni amíg a zselatin láthatóan elolvadt benne. Ezután kavargatva hagyjuk majdnem teljesen meghűlni. Közben a tejszínt habbá verjük és a joghurtos krémbe kavarjuk.

A piskótát kétfele vágjuk. (Mivel az én férjem jobban azt szereti, ha a süteményben kevesebb a "kenyér" és több a krém meg a hab, ezért én ezúttal 3 szeletre vágtam a piskótát és csak 2-őt használtam fel belőle) Az egyik lapot a kapcsos tortaforma aljára tesszük. Az epernek levágjuk a zöldjét és a lapos felével lefele megrakjuk vele a piskótát, kevés távolságot hagyva közöttük. Ezután rátöltjük a joghurtos krémet, ez eléggé folyékony, de ne aggódjunk, nagyon gyorsan meg fog szilárdulni. Erre helyezzük a második piskóta lapot, majd néhány órára vagy éjszakára hüttőbe tesszük. Amikor megszilárdult a joghurt, levesszük róla a tortaformát, tányérra helyezzük és a tetejét porcukorral megszórjuk.


Nagyon kellemes állagú torta keletkezett, jó lett a tészta-töltelék kombináció is a férjemnek ajánlva :) 
5 Responses


  1. Kati Says:

    Én is bele kellene vágjak ilzen szép torta elkészítésébe:)


  2. Emi Says:

    Köszi szépen! Kati, csak ajánlani tudom, ha én képes vagyok rá, akkor mindenki az :D


  3. . Says:

    Szeretném megköszönni Dr. Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy Dr. Duma segít az embereken. Örülök, hogy a lányom Dr. Duma segítségével megszabadult a drogfüggőségtől, köszönöm Dr. Duma az erős varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba Dr Dumával:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512