Emi



Igen, ez még a Valentin napi elmaradás. Viszont bármilyen alkalomra és bármilyen formában gyorsan elkészíthető és azonnal el is tüntethető. Bizony, ez a kekszgombóc szerelmes alakot öltve :)



Hozzávalók: kb 25 db-hoz
30 dkg háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 ek kakaópor
tej
1 ek eper aroma
kókuszreszelék és piros ételszinező



Elkészítés:
Legelőször 1 ek-nyi ételszjnezőt oldjunk fel kávéscsészényi vízben (persze attól is függ mennyire erő s a festék) és áztassunk bele 3 ek-nyi kókuszreszeléket. 1 perc után nyomkodjuk ki a kókuszból a levet, terítsük  alufóliára és tegyük meleg helyre, hogy megszáradjon. A nedves reszelék nem fog ráragadni a sütire.
A kekszet ledaráljuk, összevegyítjük a cukorral, kakaóval, hozzáadjuk az eperaromát és eldolgozzuk annyi tejjel, hogy egy összeálló, de nem ragacsos masszát kapjunk. Tenyerünkbe gombócot formálunk, kissé ellapítjuk és egy szív alakú kekszkiszúróval kivágjuk. Az alját és a széleit fehér kókuszreszelékbe mártjuk, a tetejét pedig a pirosba.



Ennyire egyszerű és többnyire mindenki által kedvelt ez a fajta édesség. Az eperaromát azért tettem bele, hogy... változzon, de a rumos mégis csak finomabb. Nem igazán lett epres tőle, de legalább harmonizált a piros kókusszal:)

3 Responses
  1. Éva Says:

    Szeretem az ilyen könnyen elkészíthető és variálható édességeket. Nagyon guszta!


  2. gionetta Says:

    Édesek, édesen Édesnek! :-))


  3. marisz57 Says:

    Tényleg egyszerű és nagyszerű gyors desszert!