Emi



Van olyan nektek, hogy csak megvesztek dolgokat anélkül, hogy lenne ötletetek mi lesz belőle, egy ideig ott vannak és nézegetitek őket ( na jó, nem olyan sokáig, hogy lejárjon a szavatosságuk:), aztán több ilyen hozzávalóból összejön valami mennyei? Na ez most olyan! Volt cannelloni jó régről és ricotta pár napja, de nem tudtam találni ki édes legyen belőle, vagy nem. Töltelék lett.



Hozzávalók: 4 személyre
12 cannelloni
2 ek vaj
1 gombakonzerv
2 szelet bacon
1 cikk fokhagyma
1 szelet kenyér elmorzsálva
1,5 dl tej
4 ek olivaolaj + a kenéshez
25 dkg ricotta
reszelt sajt
só, bors
mandula lapocskák

A paradicsomszószhoz:
2 ek olivaolaj
1 kis hagyma
1 cikk fokhagyma
1 doboz felaprozott paradicsom
1 ek paradicsom püré
kis maréknyi zöld olivabogyó
só, bors



A cannelloni csöveket enyhén sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, tányérra rakjuk, egymás mellé és leszárítjuk.
A szószhoz az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Időnként megkavarva puhára pároljuk. Belevegyítjük a paradicsomot, pürét, olivabogyót és sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön összefőzzük, majd egy olajjal kikent tűzálló tál aljára elterítjük.
A töltelékhez a gombát, fokhagymát és a bacont felaprózzuk, egy edényben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a felaprózott hozzávalókat. Közben a friss kenyérmorzsát összevegyítjük a tejjel és az olivaolajjal, majd elvegyítjük a ricottával, a gombás eleggyel és  .kis maréknyi reszelt sajttal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A cannellonikat teáskanál segítségével megtöltjük a töltelékkel, a paradicsomszószra fektetjük, megkenjük olivaolajjal, megszórjuk reszelt sajttal és mandulalapocskákkal. 190 fokos sütőben 25 percig vagy addig sütjük amíg a szélei kezdenek enyhén barnulni.

Nekünk nagyon ízlett, bár az eleinte soknak tűnő paradicsom szósz valahogy eltűnt alúla, amire megsűlt. Nem ez volt az első alkalom, hogy cannellonit készítettem és máskor is ízlett, az egyetlen problémám, hogy kicsit macerás hogyha előre meg kell főzni a csöveket, mert valamennyire mindenképp összeesik és nehezebb tölteni. De a töltelék is nagyon finom volt, a paradicsomos alap nagyon jól kiegészítette a ricottát.
6 Responses
  1. Blogkonyha Says:

    Emi, ez nagyon finom recept! Máris vittem!


  2. teller-cake Says:

    Én is rendszeresen kacérkodom vele a boltban, de most Te meg is győztél! :)


  3. marisz57 Says:

    A fotókon nagyon gusztusos!


  4. Jutka Says:

    Most jól jönne belőle egy hatalmas adag!


  5. NYAMMM Says:

    Imádom a canelonnit! NAgyon finom lehetett!


  6. Emi Says:

    Köszönöm lányok, bátran próbálkozzatok vele, megéri a macerát:)