Emi


Már  Erikánál elkezdte fúrdalni a kiváncsiságomat, majd Szofikánál is megláttam, és mindketten egyhangúan azt vallották, hogy nagyon finom. És az elkészítés... talán az a legnehezebb benne, hogy kivárd amíg kicsit lehűl a hüttőben, hogy megkóstolhasd :) Bevallom, nagyon gyanakodtam. Az avokádó általában nem vált kis emmilyen érzést belőlem. Olyan semleges, az íze is. Néha megveszem, mert eszembe jut, hogy "It's good for you", vagyis egészséges. Aztán napokig ott van amíg sort keítek rá. Most is így volt ez. Jó keményet vettem direkt, hogy amíg megérik legyen időm kitalálni hogyan egyem meg. Mousseként végezte.
Erika, Szofi, és mindenki... imádtam!!!


Hozzávalók:
1 érett avokádó
1,5 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek porcukor
1 ek rum aroma

Az avokádót ketté vágjuk, kivesszük a magját és kikanalazzuk a puha husát. Krémmé turmixoljuk, hozzáadjuk a kakaót, cukrot és rumaromát és ezekkel is alaposan összekavarjuk. Pohárba pakoljuk és hüttőbe tesszük lehűlni. Megesszük.



Ez egyszemélyes adag. Egyszerűen nem hittem benne, de muszály volt kipróbálni, ezért csak 1 avokádóval kisérleteztem. Kicsit módosítottam az Erika receptjén, ez a kevésbé egészséges verzió:) Ő mézzel édesített és vanília aromát használt. Én féltem, hogy érezni fogom az avokádó ízét, ezért rummal próbálkoztam... nem megbánva. Kis problémám támadt a turmixolással, elképzelhető, hogy az 1 avokádó az első mozdulattal felkenődött a turmix falára, aztán annyi:) Botturmixal szerintem egyszerűbb.
Annyira selymes, könnyű, ízre csodásan csokis, puha krémet kaptam, hogy nem győztem csodálkozni. Gyanakvók, hajrá, kisérletezzetek!!! Felét páromnak adtam, persze nem tudta miből van, még soha nem kóstolta meg az avokádót. Most már igen. Mit számít miből van ha csokimousse :))
8 Responses
  1. Blogkonyha Says:

    Emi! Ez nagyon érdekes recept! Legközelebb ki fogom próbálni, ha veszek avokádót!


  2. teller-cake Says:

    Hát mit ne mondjak, én is gyanakszom rendesen...De tudod mit, próba-szerencse! :)


  3. Zsuzska Says:

    Hűűűű, de szimpi ez a recept!!! Ki kell próbáljam!


  4. Kati Says:

    Én is olvastam a lányoknál róla, de én azt hiszem életemben egyszer ettem avokádot, akkor engem se fogott meg:) De jól hangzik:)


  5. Éva Says:

    Sajnos az ízét nem tudom elképzelni hogy milyen lehet mivel még nem ettem. Ha viszont neked nagyon ízlett akkor biztosan finom lehet!


  6. Emi Says:

    Illéskrisz. bátran próbáld ki, nem hiszem, hogy csalódni fogsz!

    Teller-cake, megértelek, nekem is hiába mondták, hogy finom:))

    Zsuzska, melegen ajánlom!

    Kati, hidd el, semmi avokádót nem fogsz benne érezni, csak puha, kellemes csokikrémet!

    Éva, képzelje el egy finom csokikrémet... és ott van. Semmi avokádó, vagy akármilyen íz nincs benne:)


  7. Panna Says:

    Magában annyira én sem vagyok oda az avokádóért, lehet ki kellene próbálnom így? :)


  8. marisz57 Says:

    Ezt feltétlenül kipróbálom, nagyon csábító!