Emi





Szofikánál fedeztem fel a golyókat. Na nem mintha eddig nem ismertem volna, de csak azt a klasszikusat. Anyukám mindig ezt készített gyerekkoromban és persze nekünk, kislányoknak kellett gombolygatni:) Most viszont új dimenzióba léptett a golyózás, hála Szofikának, aki olyan csodás kombinációkat és összeállításokat mutatott a blogján. Rájöttem, hogy bármivel lehet gombócozni és csak jó lehet. Így hát Karácsonyra megterveztem kettőt. Bevallom több idő kellett kitervezni, mint elkészíteni. Nah jóó, kicsit azért sok volt egyszerre a sok gombolygatás:))


Rumos-meggyes golyók

Hozzávalók:
30 dkg háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 üveg rum aroma
1 kis üveg magozott meggykompót

kókuszreszelék
csokidara


Elkészítés: 
A kekszet ledaráljuk, egy tálba öntjük a porcukorral és a kakóporral együtt. A meggyet lecsorgatjuk és gyengéden felitatjuk róluk a ndvességet. A kekszhez adjuk a rumaromát és annyi meggylevet amivel formázható, nem ragacsos masszát kapunk. Diónyi darabokat csipünk, meggömbolygessük, tenyerünkkel szétlapítjuk, beleteszünk egy meggyet és óvatosan gombóccá formáljuk. Csokidarával vegyített kokuszreszelékkel bevonjuk.



Narancsos-mandulás golyók

Hozzávalók:
30 dkg keksz
10 dkg porcukor
2 narancs leve
fél üveg mandula aroma

1 narancs héja
szeletetlt mandula


Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk és elvegyítjük a porcukorral. Hozzáadjuk a mandulaaromát és annyi narancslevet, hogy könnyen formázható, nem ragacsos masszát kapjunk (nálam 2). Összedolgozzuk, diónyi gombócokat formálunk belőle. Egy tányérba szeletelt mandulát és narancshéjat vegyítünk össze és ebbe forgatjuk bele a gombócokat.



Mindkettő nagyon ízlett, a meggyes talán csak akkor lett volna finomabb ha rumba áztattam volna a meggyeket. Az abszolút favorit a narancsos-mandulás lett nekem. A gombócprojekt beindult. Főleg amint láttam, hogy kedves angol családunk hogyan falta a sütijeimet... micsoda kielégülés:))

Ezzel be is fejeztem a Karácsonyi süti kategória bemutatását. Le is vagyok már maradva, hisz holnap van az év utolsó napja. Más már a Szilveszteri menüt posztolja. Nekem még van egy Karácsonyi bejegyzésre valóm, megmutatom, hogy hogyan ünnepeltünk és miket ettünk. Azt hiszem már csak jövőben.
Addig is kívánok minden kedves ólvasómnak egy nagyon szép Szilveszter éjszakát és Boldog Új Évet! Süssünk, főzzünk sokat és finomat szépet az Új Évben is és osszuk meg egymással!!

8 Responses
  1. Szofi Says:

    Emike, látom megfertőzött Téged is a golyózás:))) Kívánok Neked boldog 2013-at!Puszi


  2. Jutka Says:

    Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!


  3. Adél Says:

    Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok !


  4. Emi Says:

    Szofi, meg bizony:)

    Köszönöm a jókívánságokat én is kívánok egy nagyon boldog Új Évet!



  5. Seffer Lilla Says:

    Nagyon guszta! BUÉK!


  6. Emi Says:

    Köszönöm, viszont kívánom!!!


  7. Névtelen Says:

    What is the probability of being a parlay in the game of Baccarat?
    A parlay is a type of 1xbet wagering on worrione four outcomes of a multi-horse race. In a parlay, the payoff is equal to 1/5 for each horse to finish in 제왕 카지노 the same