Emi
Azaz tonhalas-kukoricás szendvicskrém.
Szerencsésnem mondhatom magam (több téren is), mert a családnál, ahol dolgozok, szeretnek főzni és finomakat enni. Persze többnyire tipikus angol ételeket. Nekem pedig ez azért jó, mert sokat tanulhatok. Ugyan nem nekem kell főzni, de néha besegítek, vagy ha nem is, mindig megmutatják, hogy mi az és hogyan készül. Ja, és meg is kóstolhatom! Szívom magamba az információt és próbálkozok is lassan lassan. Ilyen ez a tuna sweetcorn is, ami bár eléggé elterjedt én eddig nemhogy nem ettem, de nem is hallottam róla ebben a formában. Rögtön megtetszett, hisz a tonhalat imádjuk.

 


Hozzávalók:
1 tonhal konzerv (apró darabos)
fél doboz kukorica
3 kanál majonéz
só, bors

Elkészítés:
A tonhalat és kukoricát lecsöpögtetjük és a többi hozzávalóval együtt egy tálban összekavarjuk. Kínálhatjuk akár sima szendvicsként, esetleg pirítóssal de akár tésztába kavarva is gyors, finom ennivaló lehet.

 

Annyira gyors, hogy majdnem el is készűl, amíg a pirítós kész. A tésztáról nem is beszélve. Ez is gyakori lesz nálunk hisz mostanában ebéd időben gyakran csak egy gyors szendvics összedobására van időm és jól jön a változatosság még akkor is ha szendvicsről van szó.
5 Responses
  1. Seffer Lilla Says:

    Imádom a tonhalkrémet, így is ki fogom próbálni...:)


  2. gionetta Says:

    Hát ezzel nálunk gond lenne, már a padlizsánkrémmel is érintgetem a határokat Nagyfiúnál, pedig nem válogatós, csak van amit nem szeret. De lehet Életem Párjának nagyon ízlene. Üdv a fedélzetem újra Emi!! Hiányoztál! :-))


  3. Szofi Says:

    Imádom a tonhalkrémet, minden változatban:) És véééééégre itt vagy, már vártam a visszatérésedet nagyon :)


  4. Gerdi Says:

    Mi biztosan szeretnénk, én főleg, hisz nagyon egyszerű az elkészítése. Gyors vacsora mindig jöhet:-)
    Üdv újra itt!


  5. Emi Says:

    Lilla, örülök, hogy tetszik!

    Gionetta, jobb ha hagyjuk, amiknek ami nem ízlik. Engem se erőltessen senki, magam döntöm el mit eszek meg:))) És köszi!

    Szofi, finom is az mindenképp! Jólesik ezt olvasni:)

    Gerdi, igaz igaz, ha gyors az szuper:) Jó itt lenni újra veletek!