Emi
Jó sok idő eltelt ám, ki is estem rendesen a sütés-főzésből 2 hónap alatt. El voltam kényeztetve otthon, alig főztem valamit. Most meg minden új, koránkelés (nekem nagyooon korán:), munka, fáradtság. Azért eszünk, csak  előnybe kerültek a nagyon gyorsan elkészülő és gyakran nem a legegészségesebb ételek. Amelyekről írni nem érdemes még akkor sem ha farkaséhesen az a legfinomabb ebéd a világon... Lassan két hete vagyok újra Angliában, hiányzik az otthon hagyott meleg, de nem rossz azért itt sem. És lassan visszajön a gasztrokedvem is, idő is majdcsak akad rá valahogy. Addig is itt van az első vacsoránk amire kedves párom yumi-yumi-t mondott. A recept egy angol magazinból származik és azt hiszem a szósz gyakran fog a tányérunkon landolni ezután.

 

Hozzávalók: (2 személyre)

2 szelet fehérkaraj
1 alma
2 dl sör
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 kk mustár
1 kk majoránna
kevés olivaolaj

krumplipüré
5,6 brokkoli rózsa

 

Elkészítés:

A hússzeleteket bekenjük olivaolajjal és forró serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Ezután áthelyezzük őket egy tepsibe. Az almát felszeleteljük, a magházat eltávolítjuk és a hústól visszamaradt lében addig pároljuk, amíg kicsit megpuhul. (Ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá) Az almát, a lével együtt a húsra kanalazzuk, megszórjuk majoránnával és sózzuk, borsozzuk. 200 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a hús megkészül. Tányérra szedjük az almával együtt és alufólia alatt hagyjuk amíg elkészítjük a szószt.
A tepsit, a visszamaradt lével amiben a hús megsült, feltesszük a tűzre, beleöntjük a sört, felforraljuk és 3-4  percig hagyjuk gyöngyözve főni, amíg felére csökken. A tejfölt, tejszínt és a mustárt összekavarjuk és a sörhöz öntjük. )sszeforraljuk, hogy kissé megsűrüsödjön.
Köretnek krumplipürét készítünk. A brokkolit sós vízben megfőzzük, krumplitörővel durvára törjük és beleforgatjuk a pürével. Tányérra tesszük, rá a karajszeletet az almával és leöntjük a szósszal.

Hmm, a fotó ugyan nem mutatja, eléggé színtelenre sikerült, a photoshop meg sajnos nem a kenyerem (még), de az íz... a gyümölcs meg a hús...a brokkoli... és az a mennyei sörös-tejszjnes szósz... hmmm... meg kell kóstolni. De meg ám!

10 Responses
  1. Erika Says:

    Sia Emi, welcome back!:) Remélem, hamar visszarázódtok a dolgos hétköznapokba.:) Sikerült új városba költözni? Guszta az első recepted!


  2. trollanyu Says:

    Érezzétek magatokat jól, remélem jobb családhoz kerültetek most:)A recept nagyon tetszik, nálam is sörös étel készült, csak leves:)Ha a te párodnak ízlett, akkor az enyémnek is fog, remélem:)


  3. Blogkonyha Says:

    Máris mentem a szószt, nagyon tetszik. Bármilyen sülthöz jó lesz majd...Érezd jól magad ott is, majd csak hazajössz valamikor... :o)


  4. Éva Says:

    Örülök hogy ismét itt vagy köztünk! Nagyon finomat főztél! Guszta!Majd belejössz megint a mindennapi robotolásba!Maradtok Angliában?


  5. teller-cake Says:

    Szia Emi! Örülök, hogy újra posztolsz és micsoda finomsággal tértél vissza..! Remélem hamar visszarázódsz a kinti életbe. :)


  6. Kati Says:

    Akkor ismét Angliában:) Most hol laktok? Mit dolgoztok?
    Nagyon fincsinek néz ki a tálalt étel, és a tányér is a kedvenceim közé tartozik:) Bavaria igaz?


  7. Panna Says:

    Üdv. újra! ;) Nehéz visszatérni de remélem most már sűrűbben hallunk rólad! Ja és finomat főztél!


  8. Emi Says:

    Mindenkinek köszönöm a meleg fogadtatást:)

    Erika, thank you! Bizony kell egy kis idő visszarázódni meg megszoknni az új körülményeket, de rajta vagyunk:) Más helyre költöztünk, nem épp az A terv szerint, de egyelőre nem bánjuk.

    Trollanyu, köszönöm! Csodás a családunk, mintha nem is ugyanarról a földrészről származnának:)) Aki a sört szereti annak a sörös étel is be kell váljon. Bár én tuti nem mondanám meg, hogy sörös, ha nem tudnám:)

    Illéskrisz, örülök, hogy bejött a szósz neked is! Köszönöm és haza én nem készülök egyáltalán:))

    Éva, köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik a főztöm. Belejövünk hát... Igen maradunk itt, jó itt nekünk:)

    Teller-cake, nagyon köszönöm! Nem nehéz visszarázódni csak túl hosszúak a napok és nagyon dolgosak:)

    Kati, igen, ismét szeretett Angliánkban:) Nem túl messze onnan ahol eddig voltunk, de közelebb a városhoz... A tányér nem Bavaria, hanem az English Ironstone Tableware Ltd. terméke.

    Panna, köszi! Én is remélem, hogy sűrűbben jelentkezek majd, bár ha minden hetem ilyen lesz, mint ez, akkor... nincs nagy esély rá:)


  9. Szofi Says:

    Emiiii, ez nagyon jó!Sörös-tejszínes szósz, elég merész, de biztos fincsi :)


  10. Seffer Lilla Says:

    Köszi, hogy ötletet adtál a holnapi ebédhez, tökéletes lesz!