Emi

Nem nekem, na neeeem! Garnéla úrral nem vagyunk barátok. Semmi bajom az ízével, (tulajdonképpen nem is érzek semmilyen ízt rajta...), de egyszerűen nem bírom elviselni ahogy ropog a fogaim között. Mindig megkóstolom, hátha hátha, de sosem... Így marad az, hogy időnként készítek, mert kedves párom rajongója lett és mégsem vonhatok meg tőle mindent amit én nem szeretek. Elkészíteni meg nem nagy kunszt.

 

Hozzávalók: 1 személyre
1 adag spagetti
20 dkg garnéla (pucolt,nyers)
1 paradicsom
fél sárga paprika
2 ek joghurt
2 ek lime lé
1 tk szárított oregano
só, bors


A spagettit megfőzzük, leszűrjük. A garnélát kevés vízben, hogy félig ellepje, odatesszük főni és 4-5 percig főzzük. A paradicsomot és paprikát felszeletejük és a garnélához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Időnként megkavarjuk és hagyjuk addig párolódni amíg a zöldségek kezdenek puhulni. A spagettihez kavarjuk. Külön összevegyítjük a joghurtot, lime levet és az oreganot. Ezt elvegyítjük a spagettivel és máris tálalhatjuk.
Valószínűleg finom volt, párom éppen a tányért nem nyalogatta én megmaradtam az egy darab garnéla felének megkóstolásával, de pozitív eredmény ezúttal sem született.

 

Nagyban folyik a készülődés minálunk, már csak 4 nap és megyünk haza, valamint költözködés is van és közben az utolsó munkanapok ezerrel. Szóval nem unatkozunk, de ugyanakkor telve vagyunk boldodsággal, izgalommal, így nem megerőltetőek ezek a napok sem.
Gasztrokalandjaim kicsit megszakadnak, lehet ez lesz az utolsó bejegyzésem, azért még igyekezek elbúcsúzni mielőtt lelépek:) Otthon inkább élvezni szeretném a "vendéglátást", az otthoni ízeket, azokat az ételeket, amelyek csak úgy jók ahogy anyu, nagymama vagy más főzi, tehát kicsit árnyékba vonulok. De a 2 hónap eléggé hosszú idő ahhoz, hogy mindig más főztjét egyem, ezért lesz alkotás is időnként. Ha nem is receptes, de képregényes beszámoló mindenképp lesz majd az otthon eltöltött időről és lakomázásról. Mert lesz ám lakoma és lesznek plussz kilók is de sebaj, majd leadom, ha visszajövünk:))
9 Responses
  1. Csilla Says:

    Jó utat, és jó pihenést nektek!! :)


  2. Kati Says:

    Én sem szerettem régebb ezeket a tengeri kütyüket, de mivel az én párom is szereti, a móltkor készítettem spagettit is, és nagyon tetszett nekem is, úgy látszik megszerettem.
    Akkor jösztök haza, azért biztos kívánkoztatok már:)
    Képzeld a Párom is talált végre munkát Londonban, hála Istennek:)
    De azért már nagyon várom, hogy mikor jön haza, bár az még egy kicsit odébb lesz, esetleg Karácsonykor:(
    Jó utat Nektek hazafelé:)


  3. Seffer Lilla Says:

    Hát a garnélával hadilábon állok, de ha az kimarad, a többi jöhet nekem is...:)


  4. Hobbychef Says:

    Nálam nagy kedvenc.


  5. Erika Says:

    Imádom a ganélát!:) Jó utat, kellemes nyaralást, élvezzétek ki minden percét!:)


  6. Szofi Says:

    Nekem jöhet, én szerelembe estem Garnéla úrral az utóbbi időben :)
    Kellemes nyaralást Nektek, érezzétek jól magatokat, aztán várunk vissza:)


  7. Blogkonyha Says:

    A rákkal én is hadilábon állok, talán a koktélrák az, ami néha becsúszik. De attól függően biztos finom volt!


  8. Édeskonyha Says:

    Wow! Csodás! imádom a rákokat, meg a spagettit, de főleg a rákos spagettit :D


  9. Panna Says:

    Nekem jöhetne ;) Most látom csak, hogy Te is eltűntél egy időre! Remélem jól telt a nyaralásotok!