Emi
Nem az a nyári sütemény, de imádom a fahéjat és volt néhány alma, ami nem nagyon csúszott nekünk és muszály volt valamit kitalálnom. Na meg ugy-e a tojásfehérjék a fagyasztóban már nagyon kiabáltak, hogy nem-e kicsit soká várnak a felhasználásra. Almás-habos süteményre gondoltam, de nem volt elég hozzá az alma. Mi más is jöhetne sürgős esetekre, mint a muffin. A recept a "Muffins & Cupcakes" könyvemből származik, amit annyit lapozgatok, hogy lassan elkopnak a lapok és mindig találok valamit ami épp megfelel.

 

Hozzávalók: 20 kisebb muffinhoz
20 dkg liszt
7 dkg zabpehely
2 tk sütőpor
12,5 dkg cukor
2 tojás
2,25 dl tej
1 dl olaj
1 tk vanília aroma
1 tk fahéj
2 közepes alma

3 tojás fehérje
5 dkg cukor
1 kk fahéj


A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kibéleljük papírkapszlikkal a muffinformát.
A lisztet zabpelyhet, fahéjat és sütőport összevegyítjuk. Beleszórjuk a cukrot. A tojásokat a tejjel és az olajjal, vaníliával egyneművé kavarjuk. A száraz hozzávalókhoz öntjük és csak addig kavarjuk, amíg épp összevegyűlt. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a masszához kavarjuk.
A formába kanalazzuk és 18-20 percet sütjük. Közben felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a fahéjjal.  Habzsákba rakjuk , a muffint kikapjuk a sütőből néhány perccel azelőtt, hogy teljesen megsűlne és gyors mozdulatokkal rányomjuk a habot. Visszatesszük a sütőbe 2-3 percre, amíg a hab kezd enyhén megbarnulni. Rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni. (A hozzám hasonló türelmetlenek természetesen már langyosan megkóstolják:)



Fincsi lett, nekem nem volt megállj belőle:) A hab a tetején sajnos kihűlés után összeesett és (azt hiszem) a cukor kicsit kicseppesedett belőle (jól látszik a fotón), de az ízélmény megvolt. Túl sokszor is egymás után...
Vittem belőle a lányoknak, akikkel csodás vasárnapot töltöttünk el a Thorpe Parkban, ami Anglia egyik legnépszerűbb szórakoztató/vidám/kaland parkja. Ízelítőnek mutatok 2 fotót, ami csodásan tükrözi az aznapi élményeinket. Ja, és a muffin is ízlett a lányoknak:)



11 Responses
  1. NYAMMM Says:

    Szuperül néznek ki! Imádom a fahéjat, nyáron is nagyon sok mindenbe belecsempészem:) Mi is voltunk 2 éve ebben a parkbann és kb. ugyanilyen fejünk van a fotónkon:) a legréisztőbb nekem az a szabadeséses hullámvasút volt:S


  2. Emi Says:

    Az első fotó szerintem azon van, amire te gondolsz. Kevesebb mint 2 másodperc alatt gyorsul 80 mérföld/órára és alig több mint 1 perc alatt úgy megmozgat, hogy akkor rögtön én biztos nem vállalkoznék még egy menetre! De később igen:)))


  3. Szofi Says:

    Hűűű és én 3 év alatt még nem jutottam el ebbe a Thorpe parkba:))) Viszont Emikém ez a tojáshabos muffin nagyon-nagyon tuti, imádom a fahéj-alma kombót, és akkor még ilyen tojáshabokkal is kínzol!!ÁÁÁÁ!!!:))


  4. Seffer Lilla Says:

    Nekem is jöhet az almás fahéjas, télen-nyáron. Szerintem nagyon tuti lett! A napotok a vidámparkban nagyon klassz lehetett!


  5. gionetta Says:

    EZ a muffin nagyon tuti, van is almalekvárom dögivel, majd ebbe elhasználódik. A vidámparki élmény nekünk is megvolt az idei évben. A hullámvasútra nem vállalkoztam, nem nekem való, de a kölykök sokszor mentek. Viszont gokartoztunk és boboztunk százszor is. Az tetszett Nagyfiúnak. A következő akciónk egy kalandpark lesz. :-))


  6. teller-cake Says:

    Látom ismét beindult a muffin-gyár! :) Csodásak lettek, alma-fahéjjal nekem is jöhet mindig!
    Nem semmi lehetett a vidámparkozás!


  7. Erika Says:

    Hú de jó kis muffinok. Igen az alma meg fahéj páros nekem is nagyon ízlik! Ki fogom próbálni! Ez a park nagyon jó élmény lehetett, én sok mindenre nem ülnék fel:)Lassan már csomagoltok a hazaútra...:)


  8. Kati Says:

    A Párom legeslegkedvence az almás-fahéjas muffin, következő sütésből küldhetsz neki Londonba egy párat:)


  9. Emi Says:

    Szofi, oda muszály elmenned!!! Örülök, hogy tetszik a muffin!

    Lilla, megy:)) Tényleg klassz napunk volt!

    Gionetta, lekvárral nem tudom mennyire fog ez müködni, az nem nehezjti el a tésztát? Kalandparkra fel:))

    Teller-cake, beindult hát. Ha nincs más ötlet vagy valami gyorsan készre vágyok, akkor ehhez nyúlok:)

    Erika, örülök, hogy megtetszett a muffinom:) Nekem a nagyon vizesek nem jönnek be, bár ebben a nagy melegben lehet az is jól esne:) egyébként nagyon bátornak bizonyultam:))

    Kati, küldök én legközelebb:))


  10. Névtelen Says:

    Admiring the persistence you put into your site and in depth information you provide. It's good to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated rehashed information. Wonderful read! I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.


  11. Gabriella Says:

    Ó, ez a finomság nagyon jól néz ki!

    Jó kis napotok volt, látszik, hogy jól szórakoztatok! :))