Emi

Ez nem egy receptes bejegyzés lesz, csak muszály megmutatnom miket alkottam. Rendelésre!!! A család nagylányának, ahol dolgozok, szülinapi partyja volt és kitalálták, hogy torta helyett legyen inkább mindenkinek egy tündértorta, avagy cupcake. El is mentek érdeklődni és elszörnyedve mesélte az anyuka, hogy darabját £1.50-ért készítik, de mivel én szeretek sütni megcsinálnám-e. Hát persze. Legalább addig is valami olyant csinálhatok amit szeretek és bár gyerekeknek való cupcake diszítésben nincs tapasztalatom, de ötleteim voltak meg utána néztem. Egyik nap megsütöttem az alap muffint, 46 darabot, fele vaníliás, fele kakaós. A vaníliásak szépek lettek, a kakaósak nagyon felpúposodtak, meg is voltam ilyedve, hogy nem fog tetszedni az anyukának. Szerencsére el volt ragadtatva, hogy milyen ügyes vagyok:))
Másnap jöhetett a diszítés, az igazi móka. Nagy adag vajkrémet készítettem, meg színes cukormázakat és volt ott minden amit csak diszítéshez el lehet képzelni: különböző cukrok, csokik, csillámpor, gyertya, pillecukor és még sok minden. Segítséget is kaptam, az ünnepelt személyében és csudajól elszórakoztunk ketten. A kérés az volt, hogy legyen minél színesebb, díszesebb, viccesebb, sok sok cukorral megpakolva. Na nesze nektek. Lettek szépek és kevésbé szépek. Később megérkezett a család és a két kisebb gyerek is be akart segíteni. Volt ott diszítés egészen addig, amíg szétterült az összes apró ezüst golyó a konyha padlóján. Aztán pucoltak fel az emeletre lefeküdni. A végére mindenki boldog és elégedett volt, beleértve engem is, mert féltem, hogy az anyuka kényes ízlésének mennyire fog tetszeni. Oda volt értük és főleg azért, hogy ezt ingyen megúszta:)
 Szívem szerint inkább egyformára diszítettem volna az összeset, nekem túl sok ez az összevisszaság, de nekik így kellett... lényeg, hogy örültek neki!












15 Responses
  1. Blogkonyha Says:

    Micsoda színes kavalkád! Látom a gyerkőcök nagyon boldogok! Tiszta varázslatos mini tortácskák! Nem semmi munka!


  2. Seffer Lilla Says:

    Imádom ezeket a színes tortácskákat. Én is mindig azon gondolkodok, hogy milyen jó lenne ilyen kis színes cukrokat, csokikat itthon tartani díszítéshez. Csak egy a baj...tutira mind megenném mire kellenének...:)


  3. teller-cake Says:

    Gyönyörű kavalkádot alkottál, büszke lehetsz magadra - a felkérés és a végeredmény miatt egyaránt! :))) Mindegyik szuper, de nekem a piros mázasok a kedvenceim!


  4. Éva Says:

    Nagyon szépek lettek, ügyes vagy! Gondolom tetszett a gyerekeknek! Na ezek után veled fogják csináltatni a tortákat is biztos!


  5. Erika Says:

    De ügyes vagy, nagyon jókat csináltatok. A gyerekeknek tényleg az ilyen színes dolgok tetszenek/ízlenek:) Szerencsés a család!


  6. trollanyu Says:

    Nagyon jók lettek szerintem, a gyerekek imádják az ilyen díszített ki sütiket és hát nekik készült:) Ügyes vagy,gratulálok:)


  7. Panna Says:

    Csuda jók! Le a kalappal, nagyon ügyes vagy! Na meg a gyerkőcökön is látszik mennyire tetszik nekik :)


  8. Gerdi Says:

    Szépek, színesek, vidámak és mozgalmasak. Nagyon jó ötleteid voltak!


  9. mellissina2 Says:

    Nagyon jók ezek a színes muffinok,sőt szuper!!!


  10. Kati Says:

    Akkor felcsaptál házi cukrásznak:) Remélem legalább megköszönték:) A gyerkőcök örvendtek azt látom.


  11. Gabriella Says:

    Hú, de jól néz ki ez a színkavalkádos sok finomság!! :)


  12. Emi Says:

    Köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat, igazán jól esnek, van is májszag rendesen körülöttem:))

    Éva, már tegnap meg is ismételtük, de nekik a diszítés érdekesebb volt mint megenni:))

    Erika, tényleg imádták a gyerekek (kevésbé én, amikor a padló tele lett gyöngyökkel vagy a csillámporral:). Szerencsések voltak csak nem érdekelte őket eddig, most meg már késő, másfél hét múlva végleg itthagyom őket!

    Kati, felcsaptam, muszály volt, olyan kérés volt, aminek nem igazán mondhattam nemet. Megköszönték és tényleg örültek neki mind.


  13. marisz57 Says:

    Gratulálok, Emi! Ügyes vagy, találékony, tényleg nagyon tetszik mindegyik! Vidám cupcake hadsereg!

    Legalább ebben is kipróbáltad magadat.


  14. gionetta Says:

    Emi! Ezek nagyon édesek. Legközelebb átugorhatsz hozzánk díszíteni. Ebben nagyon ott vagyunk, úgy látom! ;-))


  15. Csilla Says:

    Szerintem nagyon jók így színesen!! Gratulálok én is, nagyon ügyes vagy!! :)