Emi

Ismét szép kis gyűjteményem keletkezett, amelyek bemutatásra várnak. Másféle elfoglaltságaim miatt csak főztem és fotóztam, na meg tartalékoltam, majd az is kiderül miért. Nem nagyon jut idő blogolásra, de igyekezek! A hagyományos, paraszteledelem után jöjjön egy nagyon nem tradicionális de annál inkább imádott és egyre jobban elterjedőben levő muffin. Mert nem lehet megunni és minden egyes alkalommal akkora sikere van, mintha első lenne. Párom nem túl édesszájú, bele kell diktálnom egy-egy sütit, de ha krémes-habos, akkor általában nincs probléma. Ezért is tuningoltam fel ezt az amúgy is mindennel megrakott muffint egy csinos, finom, habos-krémsajtos toppinggal (erre nem találtam magyar szót, kérlek segítsetek!).

 

Hozzávalók: 12 normál, nekem 18 közepes méretű muffinhoz
10 dkg liszt
10 dkg nagyobb szemű zabpehely
5 dkg kakaó
11 dkg cukor
1 ek sütőpor
csipetnyi só
2 tojás
1,5 dl tej
1 dl trópusi gyümölcslé (vagy narancslé)
5 dkg csoki
2,5 dkg pillecukor


A még Húsvétról megmaradt tömör kis csokitojásokat összedaraboljuk. A pillecukrot szintén, ha nagyobb darabost használunk. A száraz hozzávalókat összekavarjuk, belekavarva a csokit és a pillecukrot is. A tojásokat külön felverjük és  hozzáadjuk a  tejet és gyümölcslevet. A kettőt összetöltjük és épp csak annyira kavarjuk, hogy összeálljon a massza. A muffinformát kapszlikkal kibéleljük, 3/4-ig megtöltjük a tésztával, vigyázva, hogy mindenikbe jusson csoki és pillecukor darabka is. 200 fokon 20 percig vagy tűzpróbáig sütjük. Rácsra szedve teljesen kihüttjük.
Közben elkészítjük a toppingot. A fahéjas csiga készítésétől megmaradt vajas-krémsajtos mázat 2 dl tejszínből vert habbal összeturmixoljuk. Akinek nem maradt meg ebből a mázból:) az így készítheti el:
5 dkg puha vaj
10dkg porcukor
5 dkg krémsajt
Ezeket habosra kavarjuk vagy turmixoljuk és a tejszínhabbal összekavarjuk. Ha túl lágynak látjuk akkor tegyük hüttőbe, amíg kihűl a muffin. Habzsákból tetszés szerint diszítjük a muffinokat. Tetejét megszórjuk csokis diszítőcukorral. Fotózás után azonnal fogyasztható! Persze később is, másnap is, ha marad belőle. Nálunk épp csak másnap délt érte meg, pedig este készült. 


Az az ízkavalkár, ami ebben a muffinban volt... hogy is mondhatnám... abbahagyhatatlan. A puha, könnyed kakaós tészta a zabpehellyel, az olvadt csoki és pillecukor, na meg a tetején levő hab... nem kellett a páromat sem noszogatni:)
Muffin te drága, imádunk!!!

 

11 Responses
  1. teller-cake Says:

    Szuper, épp beleillik a zabpelyhes próbálkozásaimba! :-)
    Én "krémrózsának" hívom amit te toppingnak, de hallottam már a "tuff" megnevezést is!


  2. Csilla Says:

    Uhh, de jól néz ki belülről is!!! :) Már pillecukrot tettem sütibe, hogy az milyen finom! A receptet vittem, köszi! :)


  3. Erika Says:

    Nagyon mutatósak ezek a muffinok! Szuper fotók!


  4. Éva Says:

    Nagyon jól néz ki,Az ízét talán eltudom képzelni hogy valami nagyon finom lehet! Pillecukrot Te csináltad, vagy készet tettél bele? Most szeretnék próbálkozni pillecukor készítéssel!


  5. Emi Says:

    Éva, én még nem próbálkoztam saját pillecukorral. Tudom, hogy háziból minden finomabb, de ez itt annyira olcsó és igazából maradékhasznosítás jegyében került bele:)


  6. Panna Says:

    Most így ebéd után desszertnek még elférne bennem 1-2 darab :) Egyébként én is így vagyok mostanában, hogy legtöbbször csak főzök és fotózok, aztán ha van időm jövők megjegyzéseket hagyni na meg posztolni :)


  7. marisz57 Says:

    Nagyon mutatósak a muffinjaid, és elhiszem, hogy finomak voltak!
    A zabpelyhet én is igyekszem minél több módon felhasználni. Muffinba még nem tettem, de mostmár ahhoz is találtam receptet.


  8. Kati Says:

    Szépek nagyon:) Én is éppen muffinozom, 60 db kell elkészüljön, végzős 12. osztályomat akarom holnap megvendégelni:)


  9. Gizi Says:

    Csodálatos muffinok!! Nagyon csokis, nagyon krémes, nagyon tudnám szeretni.:))


  10. Seffer Lilla Says:

    Csodaszép muffinok, nagyon finom lehet. Már ezer éve nem csináltam muffint, talán itt az ideje...:)


  11. Emi Says:

    Teller-cake, a krémrózsa tetszik, a tuff nem annyira:))

    Csilla, vidd és kóstold:) Tényleg finom a pillecukor sutibe!

    Erika, köszi:)

    Panna, hasonló cipőben járunk:)

    Marisz, köszi! Érdemes kipróbálni, muffinban is imádnivaló, akárcsak... mindenképp:)

    Kati, 60??? Nem semmi! Biztosan nagyon fogják szeretni!

    Gizi, nagyon köszi, örülök, hogy megtetszett:)

    Lilla, itt bizony! Hisz tudod milyen gyorsan megy. Pikk-pakk és már el is fogyott:))