Emi
Régen várólistás édesség. Sajnos a diéta előtti utolsó estén készítettem el, ami azt jelenti, hogy épp csak megkóstoltam este és a többit szegény páromnak kellett elpusztítani tiszta egyedül. Csak kicsit húzta a száját:) Na jó, megette mind, de tényleg nem volt annyira oda érte. Valahogy nem megy neki az ilyen tömény gyümölcsös. Nekem meg csak folyt a nyálam...
Ez is kipipálva, nekem máskor is jöhet, talán kicsit édesebb gyümölcsökkel, a páromnak meg extra tejszínhabbal és akkor szava sem lesz rá:)
Megpróbáltam megkeresni a legkívánatosabb receptet, de leragadtam az elsőnél, amit Trinity blogján, a Zamat és illat-on találtam. Nézelődtem máshol is, de ezt tökéletesnek találtam.

 

Hozzávalók:
40 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs (málna, szeder, fekete és piros ribizli)
10 dkg eper
2 ek. étkezési keményítő
3 ek barnacukor

A tésztához:
25 dkg liszt 
5 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás
1,5 dl tejszín
csipetnyi só

 







A sütőt rögtön begyújthatjuk 175 fokra, hogy bemelegedjen amire elkészülünk. A piteformát kivajazzuk, beleszórjuk a gyümölcsöt és meghintjük a barna cukorral valamint az étkezési keményítővel. Trinity írta, hogy előre össze is lehet vegyíteni a cukrot és keményítőt a gyümölccsel és én ezt a tanácsot legközelebb megfogadom, mert a keményítő kicsit ott maradt a tészta és gyümölcs között és olyan csirizes lett, mintha a tészta nem sült volna ki.

A tésztához minden hozzávalót összekeverünk, akár géppel, akár kézzel. Kisebb diónyi gömböket formálunk belőle és betakarjuk velük a gyümölcsöt. Nem baj, ha nem fedi tökéletesen, úgyis sülés közben nőnek és terjeszkednek. A tetejét megszórjuk kevés barna cukorral.  Betesszük a sütőbe és fél óra alatt szép aranybarnára sütjük.

Mennyei illatokkal telik meg a ház, ahogy a gyümölcs és a tészta összesül. A látvány sem utolsó, amint a gömböcskék megduzzadnak, a cukor rásül és a gyümölcs ki-kibuggyan a bombócok között. Csak melegen kóstoltam, mert annyi lelkierőm volt, hogy kibírtam nézni, nézni és nem enni:) Most bezzeg megenném!

13 Responses
  1. marisz57 Says:

    Ez nagyon nyálcsorgató! Mi imádjuk a gyümölcs cobblert, főleg vegyes friss gyümölccsel készítve.


  2. Seffer Lilla Says:

    Azta, hát azt hiszem most így reggeli is elfogyna...:)


  3. NYAMMM Says:

    Még sosem készült nálunk cobbler...hűű nagyon meghoztad a kedvem:)


  4. teller-cake Says:

    Gyönyörű, hogy bírtad ki csak pár falattal belőle?? :-)


  5. Édeskonyha Says:

    Tökéletesen néz ki! Önuralomból jeles!


  6. Emi Says:

    Marisz, tényleg finom. Ki fogom próbálni friss gyümölccsel is, mégiscsak más mint fagyasztottal!

    Lilla, nekem is jöhetne most reggel is:)

    Nyammm, egyszer legalább kötelező:)

    Teler-cake, hát nem éppen pár falat volt, hanem egy jó szelet:) Csak aztán a többit bíztam másra:)

    Édeskonyha, köszönöm! Van amikor jól müködik az önuralom. Sajnos elég ritkán:))


  7. Vicuska Says:

    Én biztos nem elégednék meg csak a látványával!!! :D


  8. Éva Says:

    Nagyon guszta látványnak is de elképzelem mennyire finom lehet!


  9. Gabriella Says:

    Hmmm... de fincsi lehet! :P


  10. trollanyu Says:

    Gyönyörű szép lett, mi is nagyon szeretjük és a legfinomabb szerintem bogyós gyümölcsökkel.


  11. Erika Says:

    Nagyon szép színes.Egy hős vagy, hogy kibírtad ne egyél belőle:)


  12. Emi Says:

    Vicuska, megértem. Számomra is furcsa volt ez a kemény elhatározás. És büszke is voltam magamra:)

    Éva, köszi! Én ezúttal inkább a látvánnyal maradtam, na de éppen ezért mihamarabb ismétlést vár:))

    Gabriella, az volt hát:)

    Trollanyu, akkor ráéreztem az első verziómmal:))

    Erika, köszi! Hűha, mostm-r hős lettem? Gyakorolnom kell az önmegtartóztatást. Jólesik a sok dicséret érte:))


  13. Panna Says:

    Hű, én meg pont az ilyen gyümölcsös sütikért vagyok oda :) Mentve ;)