Emi
Van egy Maggi reklám, ahol a kislány Emily-nek nevezi a tojást, amire az anyukájának szüksége van, hogy "Crispy chikent" készítsen. Itt a link akit érdekel, nagyon édes a kislány:) És nem csak a kislány tetszett, hanem maga az ötlet is a sütőben sült, ropogós csirkemellel. Persze nem vettem hozzá ilyen Maggi alapot, bár szerintem nem lehet rossz, hanem elkészítettem a saját verziómat.

 

Hozzávalók: 2 személyre
2 csirkemell
4 vékony szelet friss ananász
2 szelet sajt
só, bors, paprika
fokhagyma granulátum
provencei fűszerkeverék
zsemlemorzsa vagyis prézli


A csirkemelleket vízszintesen, középen bevágjuk, de nem vágjuk át egészen. Csak úgy, hogy felnyitható legyen a teteje. Belehelyezzük a sajt és az ananász szeleteket, úgy, hogy ne lógjanak ki. Visszacsukjuk a tetejüket. A fűszerekkel megszórjuk minden oldalról majd alaposan belemártjuk a kenyérmorzsába. Csak úgy, sem tojás, sem semmi. Rá a fúszerre. Jól ráragad, rá is nyomogatjuk, alaposan. Tepsire helyezzük és addig sütjük, amíg a morzsa aranybarnára sűl rajta. Szalmakrumplival és salátával, vagy tetszés szerint más körettel tálaljuk.

 

Nem tettem rá tojást, ki akartam próbálni milyen lesz nélküle. Nem lett annyira ropogós, mert a morzsa nem volt amitől elázzon, de nagyon kellemes, finom csirkemellek lettek. Nem száradt ki, a sajt megolvadt benne, az ananász édes-savanykás íze szétáradt benne... nem csalódtam! És nincsen benne/rajta egy csepp olaj sem! Semmi! Végülis hiába eszünk csirkehúst, csak azért mert az egészséges, közben meg tocsog az olajban... Süttem már rántott húst is ugyanígy, az is finom lett. Igen, más, nem épp olyan, mint a bő olajban kisült, de kárpótol az, hogy mennyivel egészségesebb.
14 Responses
  1. Erika Says:

    Ez elég delicious lehetett:)


  2. Seffer Lilla Says:

    Hú ez nálam nagy kedvenc lenne!


  3. NYAMMM Says:

    Imádom az ananászos dolgokat:) Kipróbálom:)


  4. Emi Says:

    Erika, az volt hát:)

    Lilla, akkor legyen!:))

    Nyamm, örülök, ha annyira megtetszett, hogy kipróbálod:)


  5. teller-cake Says:

    Imádom az ananászos pizzát és húsokat, nekem jöhet!! :-)) Tök jól helyettesítetted a készen vásárolható port!!


  6. Emi Says:

    Köszi teller-cake:) Én is vevő vagyok a hús-gyümölcs párosra!


  7. Szofi Says:

    Hűűűű, az ananászos csirkemell kombó nálunk is nagyon megy, de én még nem töltöttem soha csirkemellet semmivel :)És nagyon jóóóóó az új dizájnod!!!


  8. Emi Says:

    Szofi, ezt ki kell próbálni:) És köszi!



  9. mesi Says:

    Szia! nagyon megtetszett ez az étel. annyit szeretnék kérdezni, hogy mikor a zsemle morzsába megforgatod, akkor simán, olaj nélkül, és fólia nélkül berakod a sütőbe? hány percre, és hány fokon sütöd? előre köszönöm válaszodat! :)


  10. Emi Says:

    Szia Mesi! ÖrulÖk, hogy megtetszett az Ötlet. Forgatás után simán tepsire raktam és ment a sütőbe. Semmi olaj nélkül.Persze ha félsz, hogy odaragad, akkor nagyon kevés kevésolajat (1,2 kanál) önthetsz alá, de nekem nem ragadt oda. 200 fokon szoktam sütni, nem tudom pontosan, de kb 20 percig. Addig amíg a morzsa aranybarnára sül. Remélem elkészíted és nem csalódsz majd benne. Nekünk nagyon ízlett!


  11. mesi Says:

    köszönöm válaszod! Holnap vacsorára szeretném elkészíteni a barátomnak! Majd megírom hogy, hogy sikerült! köszi még egyszer! :)


  12. mesi Says:

    ás még annyi, hogy a paprika milyen paprika, és a csirkemellbe rakod vele vagy hogy? már bocsi hogy zaklatlak ezekkel, csak azt akarom h jól sikerüljön. :)


  13. Emi Says:

    A paprika piros őrölt paprika és befűszerezed vele a csirkemellet akárcsak a sóval, borssal! Sok szerencsét! :)