Emi
Beneveztem a Blogkóstolóra! Adél hírdette meg a játék második fordulóját és ezuttal neve is került neki Trollanyu jóvoltából. A részleteket megtaláljátok a Nyamm-nyamm blogban. Nagy megtiszteltetésben van részem, hisz pont a házigazda blogjáról kell válogatnom. Ami nem is olyan egyszerű. Egész listát írtam ki a kedvencekből, aztán azokból szemezgetek. A sok gyönyörű bonbonhoz sajnos nem tudok hozzászagolni:)
Már két recept elkészült. Bár messze még a határidő, nekem nem csak Húsvét, hanem egy másik nagy esemény is közbejön, úgy hogy igyekeznem kell. Itt az első recept, Adél(Afra) Csicsás vaníliás keksze.



Hozzávalók:
14 dkg vaj
17,5 dkg liszt
fél tasak epres pudingpor
2 ek cukor
1 tk sütőpor
3 ek magos vanília kivonat

5 dkg tejcsoki
kókuszreszelék
darált dió



A hozzávalókat formázható tésztává gyúrjuk, kis gombócokat csipkedünk belőle, amyelyeket a tenyerünkben lelapítjuk, tepsire tesszük, villával egy nyomot húzunk a közepébe és 150 fokos sütőben 15 percet sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben a csokit gőz fölött felolvasztjuk, a kekszeket a villával húzott csíkokkal párhuzamosan mindkét szélét belemártjuk a csokiba, majd leszórjuk egyik oldalát dióval, másikat kókusszal. Sütőpapírra rakjuk, hagyjuk a csokit megdermedni.



Néhány változtatást ejtettem, nagyrészt kényszerből. Mivel pudingport itt nem lehet kapni, itt az első bökkenő. Volt még egy csomag nekem amit otthonról hoztam, de epres. Na attól igazán nem erősödött a vaníliás hatás, de nem tette azért rosszat neki:) Ezt a hatást a magos vanília kivonattal próbáltam elérni. Étcsoki helyett tejcsokit használtam, vaníliás cukor helyett vanília kivonatot és cukrot. A küllem is kicsit más, összevariáltam az Adél(Afra) és Latsia kekszét. Szerintem mutatós is lett és finom is. Páromnak rendkívül ízlett, a folytatás is meg van rendelve:)

Az eredeti recept Adél(Afra)-tól ITT tekintehtő meg! Köszönöm Adélnak az ötletet!
És végezetül itt van egy kép az eredeti csicsás vaníliás kekszről Adél(Afra)-tól, hogy ti is lássátok miért szerettem bele:)

6 Responses
  1. Csilla Says:

    Csicsás vagy sem, nagyon szépek lettek, és biztos ugyanilyen finomak is. :)


  2. Seffer Lilla Says:

    Nagyon szépek lettek!


  3. Szofi Says:

    Emi,felétek nincs lengyel bolt?Én ott szoktam dr. Oetker pudinport venni, túrót, tejfölt és friss élesztőt is :)


  4. Panna Says:

    Kekesz, aminek sosem tudok ellenállni ;) Nálam is most került fel a Blogkóstolós recept :)


  5. trollanyu Says:

    Szuper lett:) Nekem tetszik így, de az eredeti is nagyon klassz:) Jó készülődést, már biztosan várjátok az anyukákat:) Boldog ünnepet:)


  6. Emi Says:

    Csilla, köszi, nagyon hamar elfogytak, valószínű jók voltak:)

    Lilla, köszi:)

    Szofi, nem sajnos nincs mifelénk, de majd nyitott szemmel járok mindenhol, hátha más városban ráakadok! Köszi a tippet!

    Panna, kezdek én is kekszrajongó lenni! Láttam nálad is.

    Trollanyu, köszi. Már meg is érkeztek anyukáink, volt ám készülődés:)