Emi
A legújjabb gyors kedvenc. És a legújjabb kedvenc tészta fajta. Otthon az ilyet csak széles laskának hívják. És sose kedveltem, mert olyan hosszú, lapos, összetapad... Nem igaz! Olyan gusztusos, laktatós, sima, simulékony. És ez a szósz! Tisztára ellenállhatatlan. Megenném minden nap. Annyira egszerű, nincs benne semmi kanyar. Mégis, mégis csodás. És én mondom, hogy ezzel a tésztával az igazi.



Hozzávalók: 2 személyre
4, 5 fészek tészta
8, 10 db gomba
2 dl tejszín
só, bors
aprított petrezselyemzöld

A tészát sós vízben kifőzzük. A gombát megmossuk, felszeleteljük és kevés olivaolajon megpároljuk. A gomba enged levet, de ha szükséges pótolhatjuk vízzel, amjg megpuhul a gomba. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, kicsit összeforraljuk amíg besűrűsödik. A tésztát tányérra szedjük, rárakjuk a gombás szószt és megszórjuk petrezselyemzölddel.



Sűrű napokra remek ebéd vagy vacsora. Nekünk két munka közötti rövid szünetben ebédként szolgált, aztán újra ebédként, mert kívántam. Most is megnném, de épp nincs itthon sem tagialtelle, sem tejszín...
10 Responses
  1. Erika Says:

    Én is megenném, imádom az ilyen tejszínes-gombás tésztákat!


  2. Éva Says:

    Most szívesen megenném én is guszta!


  3. Seffer Lilla Says:

    A Páromnak nagyon tetszene. Ezt a tésztafajtát nagyon szeretem!


  4. Édeskonyha Says:

    Úgy néz ki ma mindenkinél tészta nap van :D Nagyon guszta! Én is sokszor csináltam már hasonlót, csak nálam hagyma is van benne, esetleg kis fehérbor. Nyami...


  5. Anazar Says:

    Én a tejfölös-tonhalat tésztával vagyok így, nem tudom megunni ;-)


  6. trollanyu Says:

    Nagyon egszerű és mégis mennyei:) Érdekes, hogy a különböző ételek nálam összekapcsolódtak a tésztafajtákkal, például a káposztás tészta nekem csak kocka tésztával jó, nem fodros kockával, nem metélttel. Ha más a tészta, úgy már más az étel is:)


  7. Panna Says:

    Tényleg egyszerű és nagyszerű ;)


  8. Emi Says:

    Erika, ki nem szereti:) Tudom vannak ilyenek, de hogy lehet ezt nem szeretni???

    Éva, köszi!

    Lilla, hús nélkül is lecsúszna a párodnak?:) Én is megkedveltem nagyon!

    Édeskonyha, igen, láttam, hogy tegnap mindenfele hódított a tészta:) A hagymát én kihagynám, de a fehérbor jó ötlet!

    Anazar, nálunk is menő a tonhalas tészta, de nem tejszínnel szoktam készíteni.

    trollanyu,így igaz, a tészta fajtája nekem is meghatározó!

    Panna, így van, egyszerű és nagyszerű!


  9. Ami Says:

    mmm, de guszta! Annyira szeretem tejszínes-gombás ételeket! :)


  10. Emi Says:

    Köszi Ami! Úgy néz ki jó sokan vagyunk vele:))