Emi
Bármennyire is finom volt az első puha mézeskalácsom, mégis maradt meg belőle néhány darab. Na nem éppen mostanáig, kicsit régebb volt ez a vacsorám. Fogalmam nincs honnan jött ez az ötletem a maradék felhasználására. Viszont édesszájúaknak ajánlom az idei karácsonyi mézeskalács, pogácsa hasznosítására!



Hozzávalók:
maradék mézeskalács
penne vagy akármilyen száraz tésztaféle
cukor

A mézeskalácsot megdaráljuk. 2 kanál olajat felforrósítunk egy serpenyőben, hozzáadunk annyi mézeskalács morzsát amennyi szeményre főzünk. Én csak magamnak készítettem, így 3 kanál morzsa elegendő volt. Kicsit megpirítjuk, de vigyázva, ne piruljon oda, mert keserű lesz a mézeskaálcsban levő fűszerek miatt. 2 kanál hideg vizet alaposan elkavarunk benne. Amikor szép morzsás lett, akkor készen is van. Közben a tésztát kifőzzük, szintén aszerint, hogy kinek főzunk. Nekem két kismaroknyi penne volt elég. Leszűrjük és összevegyítjük a mézeskalács prézlivel. Tálra szedjük és ízlés szerint megszórjuk cukorral .



Különleges, gyors, viszonylag könnyű ebéd vagy vacsora lehet. Na nem éppen férfias, de étkezések közötti falatozásként nekik is elcsúszik.
2 Responses
  1. teller-cake Says:

    Hát ez nagyon érdekesnek hangzik...de azért bevállalnám!:-)Csak el ne felejtsem karácsonyig! :-)))


  2. Seffer Lilla Says:

    Igazán érdekes recept! Tetszik nagyon!