Emi
Ismét muffin. Még nem a nagyon sokadik, de szépen gyarapszik a gyűjtemény.
Ha valaki (mint én), azt hitte, hogy a glazé cseresznye (aminek valószínűleg létezik nagyon szép magyar megnevezése, és ha valaki kisegít, azt nagyon megköszönöm) csak díszítésre alkalmas, akkor most én ezt meghazudtoltam. Egy ideje ott lapul a hüttőben egy majdnem ép doboz és nem tudtam mit kezdjek vele. Lett hát muffin!
És itt egy kis történet is: Péntek este. 7-ig dolgozok, 7:02 perckor belépek az ajtón. 8:10-kor már az asztalnál űlünk, a vacsorát majszolgatva és már sül a muffin. Hát nem vagyok egy konyhatündér?:))



Hozzávalók: 12 muffinhoz
28 dkg liszt
2 tojás
11,5 dkg cukor
2,5 dl tej
6 ek olaj
1 ek sütőpor
1 csipetnyi só
1 kis doboz galzé cseresznye
fél banán

Összevegyítjük a liszet, sütőport, sót és cukrot. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat és összekavarjuk. A száraz hozzávalók közepébe mélyedést készjtünk, beleöntjük a nedves hozzávalókat. Csak addig kavarjuk, amíg összevegyűl, nem szabad túlkavarni. A cseresznyéket félbe vágjuk, a banánt is feldaraboljuk és néhány mozdulattal a tésztába kavarjuk. Egy muffinformát kirakunk papírkapszlikkal és belekanalazzuk a tésztát. 180 fokos sütőben 20 perc alatt gyönyörűen megsül.



Terveztem, hogy készítek rá valamilyen mázat (icing), de olyan szépen megnőttek, hogy nem láttam értelmét. Így is elfogyott másnap délutánra. A glazé cseresznye, ami magában is édes és ragacsos, sütés után nagyon kellemes ízt kölcsönöz a muffinnak. Ahogy a cukros-cseresznyés máz beleolvad a tésztába, plusz még a sült banán... nagyon jó választás volt újra. Talán ez volt az első muffinom, amivel úgy alakra, mint ízre, teljes mértékben meg voltam elégedve.

9 Responses
  1. Éva Says:

    De-de házitündér vagy ! Aki ilyen gyors az csak az lehet!:) Nagyon finom lehetett a muffinod jó puha , nem koktél cseresznye? vagy az csak paradicsomnál van nem tudom. Lényeg hogy finom volt!


  2. Szofi Says:

    Szerintem is koktélcseresznye!!Én is imádom:) Azért meg külön irigy vagyok, hogy 7-kor végzel a munkával és 7:02-kor már otthon vagy :)))


  3. Emikém, de bizony, hogy egy konyhatündér vagy! :) Még sosem vettem koktélcseresznyét, egyszer beszerzek én is egy dobozzal. :)
    Ja! Este ilyeneket enni? Irigyellek! :)


  4. trollanyu Says:

    Igen, koktélcseresznye, ami szintén tiltólistás nálunk, találd ki ki miatt:) De a muffinban nem jönne rá, hogy ez az. Nagyon szuper lett a muffinod, és igen, házitündér vagy:)


  5. Panna Says:

    Dehogynem, kész konyhatündér vagy! :) Fincsi lehet a muffinod! Ja és imádom a pöttyös hátteret :)


  6. Erika Says:

    Konyhatündér vagy az biztos. Én is kóstoltam ilyesmi muffint,nekem ez a cseresznye túl édes, de szép a muffinod tésztája!


  7. marisz57 Says:

    A muffinjaid nagyon jól sikerültek!
    Én is megdícsérlek, mint a többiek:gyors vagy, ügyes, igazi házitündér!


  8. Seffer Lilla Says:

    Igen, nálunk koktélcseresznye...:) Nagyon jó kis muffin lett belőle, és, hogy ilyen hamar vacsora az asztalnál, és még süti is, szuper vagy!


  9. Emi Says:

    Koktélcseresznye, megtanultam, köszi mindenkinek:)

    Éva, igen, jó puha volt a muffin és nagyon a nagyon gyorsan fogyó kategóriából való:)

    Szofi, tényleg hamar hazaérek, gyakorlatilag egyik ajtón ki, másikon be...

    barbi, köszi a konyhatündéri jelölést:) Ebbe a muffinba tényleg ízlett a koktélcsresznye, de azért szerintem a természetes, friss vagy házi eltett sokkal finomabb, ízesebb és nem csupa cukor. Néha este is bejön, de azért óvatos próbálok lenni:)

    Trollanyu, nahát, a koktélcseresznye is? De hát lehet élni anélkül és remekműveket alkotni a konyhába:)

    Panna, köszi, finomak voltak tényleg, egyre jobb lesz. Háttér ügyben is próbálkozok:)

    Erika, megértem ha túl édes, bár ebbe a muffinba jól illett.

    Marisz, neked is köszi a dicséretet:) Alakul a muffinművészetem is:))

    Lilla, megtanultam a koktélcsresznye fejezetet a gasztronómiában:)) És köszi a dicséretet:)