Emi
Nagyon régen egyszer ettem egy ilyen csomagolt virslit és azóta sem tudtam feledni. Akkor még "kicsi" voltam ahhoz, hogy érdekeljen hogyan készűl és azután csak levelestésztába burkolt virslis recepteket találtam. És itt jött a megváltás: Olcsó és gyors receptek . Rögtön jegyeztem és hamarosan el is készült.




Hozzávalók:
2 tojás
liszt
1 kiskanál szárított élesztő
tej
8 virsli

Kevés tejet meglangyosítunk, beleteszünk fél kiskanál cukrot és az élesztőt. Hagyjuk, amíg jól felfut. A tojásokat megsózzuk és felverjük. Hozzáadunk annyi tejet amennyi mennyiséget akarunk készíteni. Elkavarjuk majd hozzáadjuk a lisztet és a tejes élesztőt. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy alakítható kelt tésztát kapjunk. Fél órát hagyjuk kelni jó meleg helyen. Ezután olajos kézzel palacsintákat formálunk, belehelyezünk egy virslit és felgöngyöljük. Jól összeforrasztjuk a széleket, különben sülés közben kibomlik és meztelen marad a virsli. A virslik végei keresztbe bevághatjuk. Bő forró olajban kisütjük, forrón megszórjuk reszelt sajttal.




A következő szószt készítettem hozzá:

Uborka szósz:
fél kígyóuborka
egy kis pohár tejföl

bors
1 kanál majonéz

Az uborkát lereszeljük és jól kicsavarjuk. Hozzákavavarjuk a tejfölet és a majonézet, enyhén sózzuk borsozzuk és a virslis lángossal tálaljuk.

Nem fogyott el mind a tészta így a maradékból lángos készűlt, tetejére tejföl és sajt. Ejha... most is megenném...