Emi
Egyszerűen imádnivaló reggeli. Kakaóval, a csurgadozó sajttal... megúnhatatlan.



Hozzávalók: 4 szendvicshez
8 szelet kocka, magvas, barna kenyér
4 szelet lapsajt
4 szelet szalámi
krémsajt
5 tojás
olaj a sütéshez

A tojásokat felverjük, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük a krémsajttal, 4 szelet közepére ráhelyezünk egy szelet sajtot és egy szelet szalámit. Ráborítjuk a másik 4 szeletet. Belemártogatjuk a tojásba és bő, forró olajban kisütjük.



Kívűl ropogós... belül a sajt megolvad... a szalámi íze szétterjed...
Legközelebb talán annyit változtatok rajta, hogy sonkával készítem. Ez chorizoval készűlt, ami egy fűszeres szalámi és úgy gondolom egy semleges íz jobban passzolna. Ízlések és...
9 Responses
  1. Ottis Says:

    Kedves Emi, be-benézek a blogodra mostanában is, csak sajnos amióta az EK főszerkesztője lettem kevesebb időm van kommentelni a blogokon :( De benézek azért :)


  2. Emi Says:

    Köszi szépen!


  3. Emi Says:

    És gratulálok neked!


  4. Ani Says:

    Azt hiszem én is ilyesmit tervezek a hét végén, egy kis ünnepibb bundit. Tojásolaj, ez jó!)) Hirtelen gondolkoztam, hogy nincs is a tojásnak olaja!)))Kakaóval, mi?))


  5. Emi Says:

    Nekünk nagyon bejött bár egy kis újítás mindig ráfér. Most pl egy kis jó tömör, otthoni fehér kenyérrel enném meg:)) És igen, kakaóval, nekem a bundáskenyér kakaóval dukál:)


  6. Ani Says:

    Emikém én most este kevertem be a kenyerem, holnap sütöm. Full házi kerek masszív kis cipó. Azzal fogom csinálni, valszín vasárnap, hogy újra gyereknek érezzem magam. És ha marad tejem, még kakaót is csinálok hozzá! Na hogy szolidaritok veled?))


  7. Emi Says:

    Az a mennyei házikenyér... nem állja kívántatni!:)) Várom majd a bejegyzést és a fotót az ünnepi bundiról! Ha meg nem jut tej kakóra, teával is csudajó lesz:)


  8. Ágnes:) Says:

    Kedves Emi, ez a "töltött bundás" ;) nálunk biztosan nyerő lesz, adandó alkalommal megörvendeztetem vele fiaimat :)


  9. Emi Says:

    Ágnes, hajrá, imádni fogják:)