Emi
Ismét ujdonság számomra. Régóta készülök rá, de valahogy olyan bonyolultnak tünt, kicsit féltem belevágni a naaagy tiramisu projectbe. És egyáltalán nem bántam meg. Nem olyan nagy dolog. Mondhatni egyszerű és nem nagyon lehet elrontani. Pedig én amit elsőre csinálok abba általában találok kivetnivalót. Ebben nem. Csodásan sikerült! Millió receptet találtam, van aki azt mondja bűn újítani és csak az eredeti jó. Szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik, attól még lehet finom mert nem az eredeti, valódi recept alapján készült.



Hozzávalók:
másfél csomag babapiskóta
20 dkg mascarpone
2 tojás
2 dl tejszín
2 kanál cukor
1 kanál vaníliaesszenc
2 dl kávé
kakaó

A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a mascarponet. Ezzel is jó simára kavarjuk. A tejszínhabot kemény habbá verjük, a tojások fehérjét a vaníliával szintén. A tejszínhabot és a tojáshabot finomat összevegyítjük a tojássárgás krémmel.
Egy szögletes forma alját kirakjuk a kávéba mártott babapiskótával, rákenjük a krém felét, rárakunk még egy réteg piskótát az alsóval ellentétes irányban és beborítjuk a maradék krémmel. Éjszakára vagy jó néhány órára hüttőbe vagy hidegbe tesszük majd tálaláskor a tetejét megszórjuk kaóporral.




Olyan nagy boldogság tud eltölteni amikor valami ilyen jól sikerül, pont ahogy kell és ízlik és más is megdicséri. Ez az ami kedvet, erőt ad a további főzőcskézéshet, sütéshet, alkotáshoz, kisérletezéshez. Nagy a boldogság!:)