Emi
Gyakran készítek salátát, abból, ami épp itthon van. Szeretem, mert jól lakok és nem érzem magam olyan tele, nem hasadok ki tőle. Csak kellemes jóllakottság érzetem van. Még akkor is, ha kicsit néha túl sok is a dresszing rajta. Próbálom magamnak kevésbé "lucskossá" tenni. Erre a változatra pl magamnak csak tejfölet, páromnak majonézt is raktam. Ez is valami:)



Hozzávalók:
1 doboz kukorica
1 paradicsom
8-10 kis retek
1 szál zöldhagyma
1/4 ananász, vagy fél konzerv
5 dkg red leicester sajt
2 kanál tejföl
2 kis szelet kenyér
só, balzsamecet, olivaolaj

A kukoricát lecsorgatjuk és egy tálba tesszük. A többi zöldséget felaprózzuk és az ananászt is, hogyha frissből készítjük és a sajtos is kockákra vágjuk. Összekavarjuk, ízlés szerint sózzuk, ecetezzük, kevés olivaolajjal lelocsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt is és elvegyítjük. Közben a kenyeret jó ropogósra pirítjuk, felkockázzuk és csak az utolsó pillanatban kavarjuk a salátához, hogy ne legyen ideje elázni és végig ropogós maradjon.



A kukorica önmagában is különlegessé teszi a salátát (számomra legalábbis:), de az ananásszal... valami csodás. Ahogy összeharapom a ropogós zöldségeket, közöttük az ananásszal... ahogy szétroppan és az íze, leve, zamata szétterjed a számban... leírhatalan! Hímnemű tesztalanyom is elismerő hamgokat adott ki rágcsálás közben, pedig húsnak jele sem volt benne:)
2 Responses
  1. Panna Says:

    Boldog karácsonyt!!


  2. Ágnes:) Says:

    Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok én is ! :)